zondag 21 oktober 2007

Weekend

Zondag 21 Oktober

Zondagavond negen uur, buiten is het nog steeds 21 graden, en ik (M) zit even na te denken of er nog iets te melden is over het afgelopen weekend.

Zaterdagochtend zijn Jesper en ik samen met Stefan V. en Ann Kathrin naar "calling all daddies" gegaan. Dit is een gratis inloop uur waar peuters en kleuters met hun vaders kunnen spelen/ tekenen/ etc in een grote ruimte. Dit is onderdeel van het Oakville Parent Child Center. Was erg leuk om samen met andere papa's met de kinderen te spelen. We zullen hier zeker vaker heen gaan, al werd wel verteld dat het in de weken dat het onder -10 is wel erg druk wordt (wat moet je anders...).

Ondertussen had Amanda in het huis een lijst gemaakt van alle punten die niet in orde zijn, gesplitst in nog te repareren door landlord en gewoon noteren wat er beschadigd is zodat wij niet achteraf de schuld en rekening hiervoor krijgen. De achterkamer en keuken waren nu ook in dezelfde lichte kleur van de voorkamer geverfd, ziet er erg netjes uit. Terug in het appartement geskyped met Jesper en opa en twee(!) oma's Diependaal. Omdat wij twijfelden of we de deur nu wel op slot hadden gedaan is Martijn 's middags nog even teruggeweest en hij heeft gelijk onderweg een wireless router gekocht en in weer een andere supermarkt in de nieuwe buurt boodschappen gedaan. Daarna een rustige avond met onder andere voetbal en baseball op tv. Verder hebben we online onze kabel tv en internet aangevraagd. In het grote web van heel veel of heel erg veel kanalen hebben wij maar het bescheiden digitale pakket genomen. Wel met een HD decoder zodat we makkelijk kunnen overstappen naar HD als we dit willen.

Vandaag (zondag) is het dik 25 graden, al is de herfst nu wel erg duidelijk aanwezig. Twee weken geleden met Thanksgiving was het echt tropisch benauwd maar nu was er al een harde frisse wind, in de wind was het dus toch wel fris. Het is natuurlijk vorige week al bijna 10 graden geweest en over anderhalve week zit dat er weer aan te komen. Vanmorgen zijn Martijn en Jesper nog naar de speeltuin gegaan en via de farmers market terug. Vanmiddag heb ik (M) de nieuwe Visa card maar eens goed getest aan de overkant; toaster en waterkoker komen in de mooie RVS keuken in het zicht te staan.... dus dat moeten wel mooie RVS zijn. Wel een eenvoudig strijkijzer, aanbieding pampers voor een heel weeshuis en toen zag ik een pannensetje... Zoals velen van jullie weten willen wij al jaren een goede pannenset kopen, alleen komt het er nooit van. Nu was het echter een paar dagen mega-opruiming bij The Bay (soort Bijenkorf) waarbij de hele serie van Jamie van T-FAL (echt, zo schrijf je dat hier) 50% korting had. Dus maar gelijk de 11-delige doos gekocht, met de positieve benadering toch weer zo'n 450 dollar verdiend. De mooie pasta pan die erbij hoort hebben we maar even laten staan, de helft van 400 dollar voor een pan is nog steeds een dure pan.

Het systeem werkt wel goed, want ik werd direct gebeld door VISA om te vragen of ik mijn card wel had ontvangen omdat er wel veel transacties werden gedaan vandaag.

Verder niet zo veel te melden, als Amanda klaar is met Cold Case ga ik weer verder kijken naar de beslissende wedstrijd voor de playoffs MLB.

Morgen weer lekker werken.... Als het zo gaat als vrijdag is het wel goed. Het is een soort traditie voor een vaste groep om dan te lunchen in een soort van Engelse pub; bij binnenkomst wordt alleen gevraagd hoeveel pitchers bier en hoeveel pond chicken wings en na anderhalf uur weer terug naar kantoor. In ieder geval een goede manier om de collega's te leren kennen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Martijn, dat klinkt wel leuk allemaal, nieuwe pannen gebruik je om lekker te koken (dat is jullie wel tovertrouwd) dus lekker eten,het wordt steeds kouder dus ook de eetlust neemt toe. Daarnaast gezellig collega's leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast sport kijken en later misschien met Jesper op het ijs. Ik heb nog niets gehoord over jou toekomstige lichamelijke inspanningen. Wat heb jij daar voor mogelijkheden?

Anoniem zei

groeten,pa