woensdag 24 oktober 2007

Bijna verhuizen

Even snel een korte update:

Gisteren was een rotdag met alleen maar regen, maar vandaag is het gelukkig lekker weer; in de zon is het best warm (rond de 15 graden), alleen is de wind wel erg fris.

Gisteravond hebben Jesper en Martijn bij Wall-Mart - na geheim overleg met de verkoper- de goedkoopste (Philips!) DVD speler gekocht en deze vervolgens thuis regio vrij gemaakt zodat alle Europese kinderdvd's gewoon kunnen worden afgespeeld.

Vandaag is het bericht gekomen dat de container eindelijk - met de stoptrein?- vanuit Montreal in Toronto is aangekomen. Volgens het verhuisbedrijf moeten de spullen misschien deze week en anders gelijk na het weekend beschikbaar zijn, zodat we met Halloween lekker in ons eigen huisje zitten en we met Jesper de straat op kunnen voor 'Trick or Treat'. Maar even snel een kostuum kopen dus, maar dat kan hier al heel goedkoop.

Vandaag hebben we de lease auto laten bestellen. Uiteindelijk is het een bescheidenere auto geworden als in eerste instantie het plan was (de Mazda CX9 was toch wel duur). Het blijkt nu dat de car allowance volledig wordt uitbetaald en als je iets wilt leasen gaat dit bedrag eraf. Als je dus goedkoper leased is het niet het bedrijf dat geld overhoudt, maar wijzelf; dat geld gaan we gebruiken om de 2e auto te financieren. Eigenlijk gaan we dus anderhalve auto betalen van de car allowance. Als alles goed gaat met de verzekering moeten we de auto vrijdag krijgen. Het is een zilveren 2007 Pontiac Torrent, 2WD sport met schuifdak etc.

Jesper en Martijn zijn vanavond na het eten nog even naar de Sears gegaan en hebben alvast een Canadees autozitje gekocht. Ze waren in de uitverkoop dus dat scheelde ons weer. Voor auto 2 gebruiken we gewoon ons Europees goedgekeurde zitje (mag natuurlijk officieel niet, maar volgens mij zijn het wel betere zitjes).

Verder hebben we net de huistelefoon aangevraagd. Vanaf 2 November zijn we te bereiken op +1 905 - 901 4220.


O ja, wat we hier in het appartement ook hebben: zo'n echte vuilstortkoker, hardstikke geinig! Dat is ook weer iets wat Jesper (even) zal gaan missen in ons huis, net als het zicht op alle bussen, vrachtwagens en vliegtuigen; ja meneertje brengt hier aardig wat tijd door voor het raam. En de lift natuurlijk, dat vindt hij ook erg leuk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi luitjes,hier weer een berichtje uit Rijswijk,fijn dat jullie spulletjes er nu gauw zijn dan kunnen jullie lekker je huis gezellig maken weer een eigen plekje tussen jullie vertrouwde eigen spullen.Amanda lekker je eigen huis weer gezellig maken,ook voor Jesper weer wat rust.en lekker weer films kijken.Martijn mooie auto. Luitjes gauw tot horens Dikke kus en groetjes Ma-Eef en Oma

Anoniem zei

Hey,
Hier dan nog maar een berichtje uit Rijswijk...
Hiero alles goed...
Valt wel zwaar tegen; iedereen heeft herfstvakantie, en ik, ik moet gewoon werken... Daar is gelukkig niets mis mee..
Morgen haartjes knippen EN ik ga morgen kijken voor een scooter! Wordt vervolgd dus! Geniet nog even van het mooie uitzicht... Dikke kus, Sam