vrijdag 19 oktober 2007

Halloween voorpret

Alle festiviteiten rondom Halloween beginnen al vroeg in dit land: toen wij de eerste week van oktober aankwamen werden de kantoren bij Kuehne & Nagel al versierd en kon je overal in de winkels enge maskers, kleding en speciaal Halloweensnoep kopen.

In 'Downtown Oakville' zijn elke donderdag, vrijdag en zaterdag in oktober leuke dingen te doen. Zo is er elke vrijdagavond om 18.30 uur "pumpkin decorating" voor kinderen op het Town Square. Aangezien het vandaag supermooi weer was zijn we daar om 18.00 uur naar toe gereden. Het was niet druk, maar toch waren er aardig wat kinderen bezig met het versieren van hun, overigens gratis, pompoen. Er werd niet met messen gewerkt, maar er lagen Halloween stickers, viltstiften , stempeltjes en krijtjes en alles dus gratis hè!

We hebben Jesper er ook maar bij gezet en nadat hij zich alle krijtjes op tafel had toegeëigend, hebben we samen zijn pompoen versierd. Er is nog een foto van ons gemaakt voor het plaatselijke sufferdje, dus wie weet staan onze namen + foto straks in de krant. Moeders kreeg van een van de sponsors nog een strandtas om de pompoen in te vervoeren (een winkel in badkleding natuurlijk) en in een bakkertje verderop werd gratis warme chocolademelk uitgedeeld.


Daarna nog even heen en weer gelopen door de hoofdstraat die ook al feestelijk was verlicht. Zeg maar net als met Kerstmis in Nederland, maar dan al in oktober! Op hetzelfde plein van het pompoen versieren is nu ook elke vrijdagavond een openlucht bioscoop met kinderfilms. Vorige week draaiden ze Ratatouille, vandaag is het Monsters Inc. en volgende week een speciale Halloween Winnie the Pooh-film. Je zag ook uit alle hoeken en gaten ouders met kinderen en stoelen, dekens, eten etc. aan komen. Niets voor ons, misschien volgend jaar...


Etalage bloemenwinkel













Dé hoofdstraat: Lakeshore Road









Op weg naar huis hebben we wat fast-food gegeten, maar dit keer geen McD of Burger King. Nee, veel beter: de 'Licks' serveert 'homeburgers' in plaats van hamburgers en dan heb je dus echt een goed stuk vlees tussen je broodje zitten, qua smaak èn gewicht. Als je burger is gegrild kom je bij het 'dressing station' waar ze vriendelijk je naam vragen en vervolgens: "Oke, Martijn, wat wil je op je burger?" en dan kun je dus helemaal zelf kiezen welke sauzen en groenten je er op wilt!

Blijkbaar is er jaren geleden een consumententest geweest (getuige een krantartikel uit 1998) en die heeft de 'homeburgers' van 'Licks' als beste aangewezen. Nou, dat geloven wij ook wel zonder testuitslagen! Het restaurant-gedeelte was verder niet veel bijzonders, een beetje rommelig eigenlijk, maar er was wel een kinderhoekje aanwezig met allemaal auto's, een glijbaantje etc. dus Jesper hebben we haast niet gezien.

Geen opmerkingen: