dinsdag 26 augustus 2008

Yankees vs Red Sox in the Bronx


"The House That Ruth Built", Yankee Stadium in the Bronx (NY) is samen met Fenway Park en Wrigley Field een van de bekendste, historische ballparks in de MLB. Daarnaast zijn de Yankees toch veruit de meest populaire (tevens gehate) en rijkste ploeg en hebben ze veruit de grootste prijzenkast.

Nu wil het geval dat Yankee Stadium over een paar maanden plat gaat omdat er een nieuw Yankee Stadium naast wordt gebouwd. (Een trucje dat hier vaker wordt gedaan, want vlak naast mijn hotel staan het oude en nieuwe Giants Stadium)

UPDATE, toevallig net een artikel hierover in the Star

Iedere wedstrijd is dit seizoen dus iets bijzonders in Yankee Stadium. Vandaag begon de laatste serie ooit tegen aartsrivaal en regerend kampioen de Boston Red Sox enlaat ik nou toevallig met Yma voor werk naar New Yersey moeten......

Na een wandeling via Times Square en 5th Avenue de metro gepakt naar de Bronx. Nou, alle vooroordelen die je hebt als je deze naam noemt kloppen volledig! Als er geen 55.000 anderen waren geweest was ik echt niet de wijk ingegaan......

Gelukkig waren die er wel en was het een hele leuke belevenis, Boston won trouwens 7-3 wat weer iets minder is want de Jays hebben nog steeds een klein kansje om de playoffs te halen maar dan moeten beide teams worden ingehaald.

Geen opmerkingen: