vrijdag 22 augustus 2008

De Post

Toen Jesper en ik eerder deze week naar de brievenbus wilden lopen, struikelden we bijna over een Nederlands pakketje. Dat was gewoon op onze veranda neergelegd en dat terwijl we toch thuis waren. Bij vorige pakketjes die niet in de brievenbus pastten, werd er netjes aangebeld. Misschien hadden we een andere postbode gekregen???


Maar, zonder gekheid, Canada Post werkt erg efficient. Wij krijgen onze post dan wel niet aan huis bezorgd, voor onze brievenbus (en die van 32 andere buurtgenoten) hoeven we maar ongeveer 50 meter te lopen. Ook aan pakketjes is gedacht. De onderste bussen zijn groter van maat en voor 'algemeen' gebruik; is er een pakketje voor je, dan krijg je de sleutel van de betreffende bus in je eigen brievenbus en die moet je na gebruik weer op de post doen. De bus voor uitgaande post zit ook in die kast verwerkt.

Nog een voorbeeld van die efficiency: Het pakketje dat we deze week kregen was niet volledig geadresseerd -oma Eef was gewoon ons adres vergeten, maar met alleen naam, stad en postcode hadden wij het gewoon binnen een week in huis. Toch snel de ontbrekende gegevens opgezocht! Dus nog even en we zijn net zo bekend als de Kerstman!

Geen opmerkingen: