zaterdag 23 augustus 2008

Buskerfest

Donderdag 21 t/m zondag 24 staat de St. Lawrence Market neighbourhood in Toronto in het teken van het Buskerfest: "Buskers are gutsy street performers who fly by the seat of their pants - sometimes literally! They boldly take their astonishing talent right into the audience where spectator participation ensures every show is just a little different". Straattheater dus.

Met een heat alert en smogalarm op de TV, radio en matrixborden langs de snelweg, scheuren wij de binnenstad in. Het is een rustig weekend in Toronto:
  • Buskerfest (verwacht 500.000 bezoekers dit weekend)
  • Baseball Blue Jays vs. Boston Red Sox (45.000)
  • CNE - kermis in Exhibition Place (1.3 millioen in 2 weken, vandaag een van de drukste dagen)
  • TFC (22.000)
  • Cirque du Soleil in Air Canada Centre (20.000)
By the way, deze locaties liggen allemaal op loopafstand van elkaar...

Het programma begint vandaag om 11 uur en met gemak vinden wij een parkeerplekje naast de St. Lawrence Market. Het is al gezellig druk en al snel zien wij de eerste performers.
Jesper vindt niet alles even leuk, maar bij sommige voorstellingen mogen we echt niet weglopen. De Construction Guys en Marie Antoinette (een mime speler) zijn favoriet, al vind hij de fontein achter het flat iron-building en de markt toch het leukst. Ja, wij wilden wel verder, dus dat werd gillen en schoppen. Maar na een overheerlijk, gratis yoghurtje was hij voldoende gekalmeerd om een ballon-figuur uit te zoeken (en te wachten tot deze klaar was). Het is een zeeschildpad geworden.

Aangezien Jesper tegenwoordig weigert 's middags te slapen zijn we gebleven tot wij, de volwassenen, het zat waren: Zo ontspannen loop je nu eenmaal niet rond als je continue achter zo'n peuter aan moet rennen door de menigte. Rond half 3 gingen we naar huis.

Meer foto´s van het Buskerfest vind je op flickr.

Geen opmerkingen: