vrijdag 8 augustus 2008

Tobermory dag 1

Een paar dagen geleden had ik Jesper verteld dat we op vakantie zouden gaan en dat we dan in een ander huis zouden slapen. Dat veroorzaakte een beetje verwarring bij de kleine man, want hij vroeg of zijn bed mee ging en de bank en ... Nou ja, het leek erop dat hij dacht dat we gingen verhuizen. Uiteindelijk vond hij het wel spannend allemaal en hij heeft dan ook een stem gehad in welke boekjes en knuffels hij mee mocht nemen. Hij kon nauwelijks wachten tot we weg gingen.

We vertrokken vanmorgen rond 11.15 uur en reden 4 uur later Tobermory binnen. Onderweg heeft Jesper nog een half uurtje geslapen en de rest van de tijd heeft hij zich goed gedragen, dus de rit ging sneller dan we hadden gehoopt. In eerste instantie wilde Jesper niet bij Christine blijven, maar toen hij eenmaal het speelhuis in de tuin had ontdekt, was alles goed.


Nadat we de tassen hadden uitgepakt en Jesper het speelhuisje onveilig had gemaakt zijn we naar Little Tub Harbour gereden. Beetje rondgelopen, sfeer geproefd, bootjes bekeken en toen in de Crowsnest aan de kop van de haven gegeten.


Tobermory is een gehucht (3400 inwoners) en behalve dat het helemaal aan het eind van Bruce Peninsula (en BP National Park) ligt, is het vooral bekend van de twee scheepswrakken in Big Tub Harbour (en nog 24 andere in de nabije wateren). Ze noemen zich ook wel 'Scuba Capital of Canada' en er hangt inderdaad wel zo'n surf & turf sfeertje. Met Lake Huron links en Georgian Bay rechts zijn de watersportmogelijkheden hier divers.

Vanwege het tijdstip en de toch wel vermoeiende reisdag verder niets gedaan vandaag. Ik heb nog wel Martijn erop uit gestuurd om thee voor mij te kopen. Geen Tim's of Starbucks hier in het het dorp by the way!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo kids,

Geniet van jullie vakantie heel veel plezier.

knuffel

Jan en Marcella