maandag 4 augustus 2008

Rattlesnake Point

Maandag 4 augustus is een Civic Holiday, dus we hebben een heerlijk lang weekend. Deze ´feestdag´ heeft trouwens geen speciale betekenis, maar is ooit ingesteld om de zomer te breken. En aangezien de gemiddelde Canadees maar 10 vrije dagen per jaar heeft, is elke dag meegenomen.

Wij hebben het weekend gevarieerd doorgebracht. Zaterdag eerst even snel naar IKEA -de nieuwe gids lag op de veranda en dan is het weer zó verleidelijk: we hebben een vloerkleed voor de kelder en een witte hoes voor de slaapbank gekocht. Nog steeds de slaapbank van Hans en Marian trouwens. Als jullie hem terugwillen... kom maar halen! De hoes past precies, dus het ziet er allemaal weer netjes uit. Ik kwam er ook achter dat de verhuizers de slaapbank niet goed in elkaar hebben gezet, dus daar moeten we nog even aan sleutelen.

Zo snel als Jesper toeliet hebben we de IKEA verlaten en zijn naar de splashpad in Coronation Park gereden. Totdat regen en onweer ons dwong weg te gaan hebben we heerlijk in het gras gelegen en naar Jesper gekeken. Op weg naar huis krentenbollen gehaald en aan het eind van de dag golfclubs voor mezelf gekocht. Maar dat had ik eerder al gemeld.

Zondag met allerhande ontbijt-zooi in onze gloednieuwe koeltas naar Lake Kelso gereden. Zon, zand/gras en water... wat wil een mens nog meer! Rond enen hadden we wel weer genoeg zon gehad. De rest van de dag hebben we thuis doorgebracht. Martijn is nog wel met Jesper naar een speeltuin geweest.

Vandaag hebben we onze Conservation Halton pas weer gebruikt: Die heeft zijn geld ondertussen wel opgebracht en hij is nog geldig tot maart. We zijn naar Rattlesnake Point gereden, daar waren we nog niet eerder geweest. Dit gebied ligt echt op de rand van de Niagara Escarpment en ziet er van een afstand wel spectaculair uit met z'n loodrechte hellingen. Er wordt hier ook veel geklommen en uiteraard zijn er mooie uitkijkpunten. Jesper had er ook zin in en is van uitkijkpunt naar uitkijkpunt gelopen/geklauterd. Toch zo'n 1.5 kilometer.


Op de terugweg voor Martijn bij The Bay in Oakville Place schoenen en leren slippers gekocht en voor Jesper bij H&M een wit t-shirtje; die gaan ze woensdag op school beschilderen. Gelunchd op het foodcourt met burgers & fries en een gezonde mango smoothie.

Ja, en dat was ons lange weekend. Tussendoor ook nog wat wassen gedraaid, want dat gaat ook gewoon door, helaas. Vrijdag gaan we 4 nachten naar Tobermory, het begin van de Niagara Escarpment. Dat moet een leuk en mooi dorp zijn, dus blijf lezen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, de site ziet er weer lekker fris en zomers uit! Lekker zo'n lang weekend vrij! Nog 1.5 week werken en dan is Sam 2 weken Staedionloos! Ga trouwens maandag beginnen aan een groot renovatie project aan het Regentesseplein! Bikkelen!;)
Xxjes uit Rijswijk, Sam

Anoniem zei

Hoi,

De slaapbank hoeven we niet meer terug hoor. Geniet er maar van.
Wat een heerlijke mooie plekjes zijn er te zien bij jullie in de omgeving. Prachtig.
Wie weet zien we daar zelf nog wat van...!!??

Groetjes
Marian