woensdag 3 september 2008

Bezoek Angela & Siger

Onze B&B is alweer voor de derde keer volgeboekt; dit keer zijn Angela en Siger op bezoek. Gelukkig voor hen kan Jesper zich 's ochtends beheersen en rent hij niet direct hun slaapkamer in (niet dat ze kunnen uitslapen, daarvoor maakt hij toch teveel herrie).

Na een late aankomst op Pearson vrijdag, zijn we zaterdagochtend naar Toronto gereden om de oversteek naar de eilanden te maken. Wij dachten dat ze het wel zouden waarderen om rustig te beginnen en tegelijk een indruk van de stad te krijgen. Op Center Island zijn we eerst naar de splashpad gegaan om vervolgens via de vuurtoren ergens op Hanlan´s Point naar de Air Show te kijken. Na de show van de Water Bombers (blusvliegtuigen) waren we het zat en hebben we in Centreville een ritje in het Toronto Island Monster en -iets suffer- het treintje gemaakt. Ondertussen zagen we nog wel het slotstuk van de Air Show overvliegen: de Snowbirds. Om de eerste dag op z'n Canadees af te sluiten hebben we thuis de BBQ aangestoken.


Zondagmiddag zijn we naar Burlington gereden voor Canada's Largest Ribfest. Tientallen ribbers hadden zich opgesteld in Spencer Smith Park om hun kunsten te laten proeven.

Na een rondje over het terrein zijn we neergestreken op een schaduwrijk plekje in het gras en hebben Martijn, Angela en Siger her en der onderdelen voor ons diner gekocht: verse chips, maïs en uiteraard spareribs! Wat we niet hebben genomen, maar er wel bijzonder kunstig uitzag waren de gebakken uienbloemen. Toch ook maar gezwicht voor een funnelcake; was minder zoet dan het eruit zag (en dus ook wel lekker). Jesper heeft zich nog even vermaakt in het kinderdeel in de verschillende springkussens/kastelen, maar was helemaal blij toen hij bij de Sunoco-stand een plaktattoo kreeg.


Maandag was het Labourday (of Laborday op z'n Amerikaans). In tegenstelling tot 1 mei in Nederland is het hier echt een vrije dag, maar vooral het laatste lange weekend voor de scholen weer beginnen. Een paar dagen geleden hadden we besloten op die dag toch maar Jespers verjaardag te vieren en een paar vriendjes uit te nodigen.

Door het lange weekend was uiteraard niet iedereen beschikbaar, maar we hebben toch overbuurmeisje Mary en klasgenootje Brecken weten te strikken. Aangezien het feestje pas vanaf 15.00 uur zou zijn, zijn we 's ochtends eerst naar Kelso Lake gereden voor een beetje fun in the sun. Konden we direct even Jespers PFD (Personal Flotation Device) testen: We hebben Jesper het water ingeslingerd en hij bleef drijven, de bon kan dus weg!

Weer terug thuis hebben we snel de laatste slingers opgehangen en zijn toen eerst naar de kelder afgedaald om Jesper ons kado te geven: een keuken! Hij vond het helemaal geweldig en we kregen hem met moeite weer naar boven voor de rest van de kadoos: een step, T-ball set, Mr. Potato Head, eten en pannen voor zijn keuken, DVD's van Thomas de trein en Shrek 3 (ja, die hadden we al eens gekregen, maar die had Jesper door midden gebroken), playmobil en een houten 'see & spell puzzle'.

Aangezien de twee gasten voor het feestje samen met hun broer/zusje en ouders kwamen was het toch nog redelijk druk. Nadat ze eerst binnen de boel op z'n kop hebben gezet, heb ik iedereen naar buiten gedirigeerd voor DE TAART en het cupcakes versieren. Al snel zaten de kids en hun kleding onder de chocola, maar ze hadden het naar hun zin. Ach, waarom hebben ze anders Wetties en wasmachines uitgevonden... Van de visite kreeg Jesper trouwens een Cars Doodle bord (zo'n magnetisch tekenbord; goede timing, de andere was net met het grofvuil meegegaan) en een setje dinosauriers.
Meer foto's van Jesper's verjaardag kun je op flickr bekijken.

Dinsdagochtend bleek dat het keukentje echt een goede keus was, want Jesper had amper zijn ogen open of hij was al in de kelder aan het spelen. Even na tienen hebben we Angela en Siger afgezet bij het Bronte Go Station: zij gaan vandaag Toronto verkennen en ontmoeten ons vanavond weer in het Rogers Centre voor Blue Jays - Minnesota Twins. De rest van de dag hebben Jesper en ik grotendeels in de kelder doorgebracht (lekker koel) en hij is er zelfs even in slaap gevallen. Vroeger dan verwacht kwam oppas Christie aan, zodat Martijn en ik niet al te veel van de wedstrijd hebben gemist.

Het begon bedroevend slecht en de Jays kwamen snel op een achterstand. Dat veranderde toen Angela en ik naar de fanshop gingen: We waren er nog niet binnen of de toeters gingen af voor een homerun voor de Jays (dat bleek achteraf de tweede te zijn, nr. 1 was blijkbaar al toen wij nog in de lift stonden). Kortom, toen wij eindelijk weer plaatsnamen op ons stoeltje was het een heel andere wedstrijd en de negende inning is niet eens uitgespeeld. Na de wedstrijd weer naar de fanshop om mijn personalized flashback friday shirt op te halen en een shirt voor Siger te kopen. Later dan nodig kwamen wij thuis en dit keer lag Jesper wel netjes in zijn bed.

Woensdag: creche en vrijwilligerswerk, dus Angela en Siger zijn samen naar Niagara Falls gereden in Martijns auto. Zelfs met hun geweldige gevoel voor richting zijn ze daar aangekomen en hebben later ook de outlet in Lundy´s Lane en zelfs de weg terug naar huis gevonden.

Donderdag zijn we eerst naar Crawford Lake gereden met z'n viertjes (Martijn moest gewoon werken - maandafsluiting): Iroquois dorp bekeken, beetje lacrosse gespeeld ?! en naar het meer gelopen. Daarna via het ziekenhuis (ik moest even laten zien waar ik 'werk') naar downtown Oakville gereden. Stukje Lakeshore gelopen, gelunched op Town Square bij het Star Scoops Café en ter afsluiting naar de speeltuin aan het meer. Voor de afwisseling thuis geBBQd.

Veel meer foto's op flickr.

Geen opmerkingen: