maandag 8 september 2008

Beauview Resort

Afgelopen vrijdag zijn we - als echte Torontonians- "up north" gegaan, naar het Muskoka gebied. Het Beauview Resort in Huntsville om precies te zijn. Ja, we moesten Angela en Siger toch laten zien waarom iedereen daar een buitenhuisje heeft. Met twee auto's, want waarom zou je ruim 2 uur als sardientjes in een Pontiac zitten, reden we rond half 11 de straat uit. Voor we op de snelweg waren had Jesper zijn snoepvoorraad al aangesproken en zag de achterbank eruit alsof er een bom was ontplofd.

Zonder problemen zijn we in een keer doorgereden naar Baysville, waar we hebben gegeten bij Kokkas Korners, een soort eenvoudige family diner. Daarna was het nog maar een klein stukje verder naar Beauview waar we werden ontvangen door een superaardige Gord(on). Hij heeft eerst Jesper al het speelgoed buiten laten zien (veel!) en liep daarna pas naar ons huisje. Absoluut niets mis mee: Voldoende ruimte voor ons allemaal en een meer dan complete keuken. O ja, had ik al verteld dat we een Hot Tub op ons terras hebben?

Het was bewolkt, maar droog toen we aankwamen, dus hebben de mannen direct een kano gearresteerd. Jesper liet zich zonder problemen in zijn PFD hijsen en is met ze meegegaan. Gord kwam nog even een kinderpeddel brengen -een die blijft drijven!- en toen konden ze weg. Het ging super en niemand is natgeworden, zelfs niet toen ze overstapten van de kano op de watertrampoline. Dat is pas leuk speelgoed! Gord is nog een tijdje blijven kijken en heeft zelfs een filmpje van ze gemaakt en dat op zijn blog geplaatst. Toen Angela en ik ons eindelijk officieel gingen inschrijven kregen we ook nog een kikker-badcape voor Jesper omdat het zijn verjaardag was.


Ondertussen ging het toch een beetje druppelen en dus zijn we in Huntsville bij de Kelseys gaan eten. Onderweg was Jesper in slaap gevallen en dus werd het beetje een gehaaste maaltijd, want gezelliger wordt hij er meestal niet op. De toetjes (3x Molten Lava Cake en een Brownie) hebben we laten inpakken en thuis opgegeten, nou ja, voor de helft dan. Angela, Siger en Martijn zijn nog de hot tub ingedoken en ik heb mezelf binnen geamuseerd met de honderden foto's die we de afgelopen dagen hebben gemaakt.

Zaterdag was het gelukkig droog. Jesper zat al snel in de zandbak te spelen en halverwege de ochtend zijn we naar Huntsville gereden: rondje lopen, paar winkeltjes in en bij de A&P boodschappen gedaan voor de lunch en het avondeten. Lunch (soep, kip en wraps) hebben we buiten aan een van de picknick tafels genuttigd. De zon liet zich nu ook zien, dus het water lonkte. Eerst op de waterfiets (Martijn en Jesper), maar toen de kano's terugkwamen hebben we (Angela, Jesper en ik) die direct ingepikt. Met onze stuurkwaliteiten was dat lachen natuurlijk en al snel gaven we het op en is Siger bij Angela ingestapt. Martijn is nog even met Jesper de kano in- en trampoline opgegaan. Daarna zijn beide mannen gaan kayakken. Siger had het snel gezien, maar Martijn heeft een poging gedaan het meer te ronden. Oke, beetje overdreven, maar hij was wel de hoek om en uit zicht.


's Avonds de BBQ aangestoken (worst, worstjes en kipspiezen) en maïs, salade en aardappelkoekjes erbij gemaakt. Die hebben we wel binnen opgegeten, want het werd toch best fris. Om op te warmen maar weer de hot tub ingedoken. Ja, ik ook!



Zondag was het weer helaas niet zo best en ook al hoefden we pas om 15.00 uur uit te checken, we zijn toch op tijd op huis aangegaan. Binnen zitten kunnen we ook in Oakville, dus auto in, ruitenwissers op snel en rijden. Na een pitstop bij een vaag restaurant aan Highway 11 zijn we doorgereden naar Square One, zodat ze toch ook nog kunnen zien waar we de eerste maand hebben gewoond. Daar gelunched en stiekem toch weer gewinkeld. Blijkbaar mocht ik van mama een cadeautje uitzoeken, want toen ik met een mooie, bruine leren tas in mijn handen stond bij de Roots, heeft Angela hem maar naar de kassa gebracht. Een beetje overdonderd maar blij, stapte ik dus even later de auto in voor het laatste stukje naar huis.

Jammer dat de laatste dag is verregend, maar we hebben het toch naar ons zin gehad en Angela en Siger vonden het gebied erg mooi en hebben weer een aspect van ons leven in Canada meegemaakt.

Alle 165 foto's (valt best mee toch?) kun je op flickr bekijken.

Geen opmerkingen: