zaterdag 27 september 2008

Teddy Bear Hospital

In het kader van Fire Prevention Week houdt de Oakville brandweer een open dag op hun trainingscentrum. Er worden allerlei leerzame, maar leuke demonstraties gehouden zoals het verschil tussen een brandje in een huiskamer mét en een zonder sprinkler installatie. Uiteraard mochten kinderen op en in alle wagens klimmen, maar ze mochten ook met een heuse brandslang zelf een brandje blussen. Helaas besloot Jesper toen hij daarvoor eindelijk aan de beurt was dat hij toch niet durfde.

Ook waren er allerlei stands met veiligheids-gerelateerde onderwerpen en in dat kader was het logisch dat het ziekenhuis ook was vertegenwoordigd. Maar we hadden niet zomaar een infostandje, er was een heus ziekenhuis ingericht voor... TEDDYBEREN! Op het eerste oog gewoon een ludieke actie, maar het was voornamelijk bedoeld om bij kinderen de angst voor doktoren en ziekenhuizen weg te nemen. Tegelijkertijd probeerden we ze wat bij te brengen over veiligheid in en om het huis: Helm op als je gaat fietsen en niet met vuur spelen, want daar kun je brandwonden van krijgen, dat soort onderwerpen.

Tijdens de ochtendshift deden Jennifer en ik de registratie van alle knuffels: Aan de eigenaren vroegen we hun [knuffel] naam, of ze eerder in het ziekenhuis waren geweest, of ze allergisch waren en wat er met ze aan de hand was. Vervolgens kreeg beer/hond/reptiel een polsbandje en werden ze naar de dokter doorgestuurd. Nu waren er ook kinderen die niet wisten dat wij aanwezig waren en dus hun zieke of gewonde knuffel niet bij zich hadden. Gelukkig hadden we een hele berg knuffels meegenomen die graag geadopteerd wilden worden.


Het was bijzonder leuk om te zien hoe serieus sommige kinderen in dit spel meegingen. De fantasie van kinderen blijft toch iets ongrijpbaars. Als je ook hoorde welke namen sommigen hadden verzonnen voor hun knuffel! Van simpel 'Bear' tot een meisje dat haar knuffel 'Adventure' had genoemd. Ons kind is ook van de simpele naamgeving: Beer, Ezel en Geitje heten zijn lievelingsknuffels. Alleen jammer dat Geitje eigenlijk een schaap is...

Meer foto's van teddyberen op flickr.

Geen opmerkingen: