zaterdag 10 november 2007

Sporten, spelen en shoppen

Het is weer weekend en we komen nog steeds tijd tekort! Vanmorgen heeft Martijn eindelijk zijn hardloopspullen uit het vet gehaald, daarna is hij boodschappen gaan doen en weer daarna is hij met Jesper naar "Calling all daddies" gegaan. Tussendoor heeft hij zowaar ook nog tijd gevonden om een ontbijtje weg te werken.

Ondertussen heb ik me met de was bezig gehouden; we hebben hier echt een MEGA-grote wasmachine en droger, ik hoef maar twee wassen per week te draaien! Rond 12.00 uur kwamen de mannen terug van het spelen en onderweg hadden ze ook 'nog even' Jesper opgegeven voor Peutergym bij de Oakville Gymnastics Club. Met z'n drieën zijn we toen naar de Zellers (ook van de HBC-groep) in Hopedale Mall gegaan om voor iedereen een pyama te kopen.

Op het parkeerterrein was nog een mini-marktje. Even kijken maar, we zijn er toch. Vinden we toch een Nederlandse bakker; stroopwafels, ontbijtkoek, krentenbollen, saucijzenbroodjes, suikerbrood, rondo's, gevulde koeken, banketstaven en nog veel meer. Volgens zijn bestellijst maken ze zelfs oliebollen!!! De krentenbollen en saucijzenbroodjes hebben we maar direct gekeurd (en goedgekeurd), de stroopwafels geven we morgen aan Gabi en Stefan die ze blijkbaar ook erg lekker vinden.

Op de markt ziet het er hier hetzelfde en toch erg anders uit; vooral de manier waarop standhouders hun producten presenteren is leuk om te zien. Hieronder wat voorbeelden van de markt die twee keer per week tegenover ons appartement werd gehouden.


Een nadeel van de Canadese markten: 's winters zijn ze er niet! Die bij ons appartement in Mississauga was er eind oktober voor het laatst, die van vandaag is er tot eind november en dan pas weer in mei. Als we dus de komende maanden iets van deze Nederlandse bakker willen hebben, moeten we een uur rijden naar Norwich. Ach, zonder krentenbollen redden we het hier ook wel! En misschien een paar oliebollen in de vriezer voor Oudjaar?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens de bakker smaken de krentenbollen uit de vriezer nog lekkerder,dus een voorraadje inslaan.Amanda we duimen morgen voor je. groetjes kus EEf-Ma

Anoniem zei

Haha, wel heel erg leuk zo'n Nederlandse bakkerij! Die mandjes op de markt; heel apart, maar wel erg leuk!
Kussies van hier, Sam.

Anoniem zei

O, en by the way, morgen veel succes met je rijbewijs halen! X