donderdag 22 november 2007

Iets meer sneeuw

Gistermiddag was er een sneeuwwaarschuwing afgegeven; er zou vannacht 5-10 cm vallen en vandaag overdag nog eens hetzelfde. Bij Martijn op kantoor liep iedereen al te panieken. Daarom waren we wel een beetje teleurgesteld toen er vanmorgen maar hier een daar een strookje wit lag. Al waren onze stoep en oprit wel een ijsbaan wegens de regen van de avond ervoor. Alle schoolbussen in de regio waren dan ook gecancelled.

Na het ontbijt zijn we met z'n drietjes naar de crèche gegaan om Jesper een uur in de groep te laten spelen. Dat gaf ons de gelegenheid om alles nog eens op ons gemak te bekijken na ons korte bezoek van gister. Uiteindelijk was iedereen tevreden, alleen wilde Jesper nog niet alleen in de klas blijven (op de grond krijsen en trappelen) en moesten papa en mama erbij blijven. Maandag gaat Jesper een paar uurtjes in de ochtend en als alles goed gaat vanaf vrijdag de hele dag (maandag en vrijdag).

Tijdens dat uur in de crèche begon het harder te sneeuwen, dus mocht Martijn over witte wegen tussen de strooiwagens door naar zijn werk rijden. Dat ging nog behoorlijk, al had Martijn er niet aan gedacht dat de meeste collega's extra schoenen bij zich hebben (stom, in Zweden en Noorwegen ook al vaak genoeg gezien) en dat de leren zolen van zijn Bommels niet echt handig zijn in de smurrie van sneeuw en pekel op de grote parkeerplaats. In de loop van de middag is het opgehouden met sneeuwen en dus ligt er nu nog maar een dun laagje.

Na/tijdens het eten heeft Martijn nog een filmpje van Jesper gemaakt.














Ook nog een poging gedaan om een paar portretfoto's te maken van Jesper, omdat de crèche er twee nodig heeft. Dit is dus het 'wisselende' resultaat. Uiteraard werkte mijn onderwerp niet mee, dus ik hoef mijn fotografie-ambities nog niet overboord te gooien...

Gistermiddag hadden wij zowaar (een hulp) Sinterklaas aan de deur en die had een doos met pakjes bij zich! Natuurlijk mogen we de pakjes pas op 5 december openmaken, maar ik kon Jesper onmogelijk tegenhouden om de doos te inspecteren. En wat vond hij toen, oningepakt, in een klein juten zakje? Mini tucjes!!! Ja, probeer die maar weer terug te stoppen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fijn dat jullie een plekje voor Jesper hebben gevonden! Nu maar hopen dat hij het daar naar zijn zin heeft! kus van Sam!

Unknown zei

Hallo luitjes,
Wat een enerverend bestaan hebben jullie daar in den vreemde. Alles is zo nieuw en dan moet Jesper ook nog eens proberen te begrijpen waarom eerst de kerstman opduikt, dan sinterklaas en straks weer de kerstman!
Fijn om te lezen dat jullie beider vervoer nu ook is geregeld. Wel zo belangrijk met die toenemende sneeuwval.
Hartelijke groet, uiteraard ook van Solange.