maandag 22 september 2008

Toronto Zoo met Laura en Jeroen

Donderdagmiddag zijn Laura en Jeroen aangekomen. We hebben veel moeite moeten doen ze wakker te houden, maar na het eten zijn ze toch echt naar bed vertrokken. Hoefde ik me niet zo schuldig te voelen dat ik er hun eerste avond al vandoor ging -Ik was uitgenodigd voor een Pampered Chef party bij Nancy K. De volgende dag zijn ze geheel zelfstandig met de bus en GO-trein naar Toronto gereisd en gezien de enthousiaste telefoontjes gedurende de dag, hebben ze het daar erg naar hun zin gehad.

Zaterdag zijn we met z'n allen naar Webster's Falls gegaan: Er stond nu veel meer water in de rivier dan vorige keer en we konden dan ook maar net bij het water komen. Ooit hadden we gelezen dat dit park regelmatig als trouwlocatie wordt gebruikt en ja hoor, vandaag was er een bruiloft. De bruid stond al ergens om de hoek te wachten, dus we zijn even tot het begin van de ceremonie blijven kijken. Het zag er erg leuk uit, zo'n bruiloft in de open lucht naast een stromend riviertje, maar je moet er toch niet aan denken dat het regent op die dag, want waar moet je dan naar toe?

Zondag zijn we naar de Toronto Zoo geweest. Zelf waren we daar nog nooit geweest, omdat we bang waren dat het te groot zou zijn voor Jesper. Uiteindelijk was dat ook wel zo, maar doordat hij nu meer afleiding had, heeft hij het toch goed volgehouden en hebben we alleen Eurasia en de Kidszoo overgeslagen. Bij de Stingray Bay stonden gigantische rijen, dus daar zijn we bewust heel hard voorbij gelopen.

Nadat we zonder succes het olifantenterrein hebben afgetuurd, zijn we eerst gaan lunchen (ontbijt voor onze gasten) bij de Simba Safari Lodge. Voor dierentuin-fast food was de kwaliteit van het eten verrassend goed! Die plafondventilatoren hadden alleen voor mij niet aangehoeven hoor...

Jesper vond alle aapachtigen erg leuk, maar we kregen pas echt ruzie met hem toen we bij de kangeroes en wombats weg wilden. Niet dat die nu zo leuk aan het rond hupsen waren hoor; net als de rest van de dierentuin populatie waren ze in een semi-slaap toestand.

In het Noord-Amerikaanse deel, nu natuurlijk extra interessant voor ons, zagen we één raccoon verstopt hoog in de boom ("Ach, die komen ook in onze achtertuin"), twee Grizzlyberen met het bekende dierentuin-syndroom en, alweer liggend, een roedel witte wolven en een berg bisons. De beren vond Jesper trouwens ook leuk, die zijn uiteraard erg vertrouwd voor hem, want zijn bed ligt er vol mee.

Na een bezoekje aan de giftshop (grizzly knuffel voor Laura en wat educatief spul voor Jesper) stapten we even na vieren weer in de auto richting Oakville. Al snel viel Jesper in slaap en daardoor durfden we het ook aan om ter afsluiting gezellig uit eten te gaan bij Turtle Jacks. Hij had weliswaar moeite met wakker worden, maar na wat frisse lucht was hij weer helemaal het mannetje.

De foto's staan weer op flickr

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou, we zaten afgelopen zondag ook in de Toronto zoo.