zaterdag 7 juni 2008

Waterval - nee, geen Niagara!

Gisteren was het vreselijk warm: ruim dertig graden en zeer vochtig, dus het voelde aan als +40... Ik ben dan ook alleen maar buiten geweest om Jesper naar school te brengen en te halen. Ik heb nog wel de parasol open 'gedraaid', maar dat was eigenlijk al te veel inspanning. De rest van de dag lekker binnen gezeten met de airco aan! Vandaag zou het ook weer zo warm worden, dus we hebben de (relatieve) ochtendkoelte benut om een uitstapje te maken.

Op ongeveer 20 minuten rijden bij ons vandaag ligt Spencer Gorge park met daarin twee leuke watervallen: Webster's Falls en Tews Falls. Vergeleken met het beroemde Niagara is de hoeveelheid water die naar beneden komt niets, maar het park waarin de watervallen liggen is heel mooi. Heerlijk om een (halve) dag door te brengen en gewoon niets te doen. Er kwamen ook hele families aan met koelboxen en er werd zelfs een volleybalnet neergezet.


Jesper is altijd al erg enthousiast wanneer hij een waterval op TV ziet en gelukkig vond hij ze in het echt ook interessant. Hij heeft trouwens een grappige uitspraak van het woord 'waterval': denk aan een allochtoon... ja, dat is 'm!


Webster's Falls is de lagere van de twee, maar wel het mooist gelegen met zicht op de brug en heel veel speel/picknick-plek aan het ondiepe riviertje. Dit is ook een trouwlocatie trouwens.

We hebben een klein stukje van het Bruce Trail naar beneden gelopen -naar waterniveau- om de waterval nog beter te kunnen bekijken. Ook Jesper is over de rotsen naar het water geklauterd en later weer helemaal zelf al die trappen naar boven gelopen. En fluitend hoor! Ik zelf kreeg wel flashbacks van mijn Franse 'marteltocht'... Nee, zo erg was het niet, maar die ijzeren trappetjes herinnerden er wel aan.














Tews Fall is maar een paar meter minder hoog dan de Niagara Falls (sorry, de vergelijking daarmee is in dit land natuurlijk snel gemaakt), maar ligt veel mooier; aan het eind van de kloof en het doet daarmee heel intiem aan. Het is wel een heel smalle waterval, dus ik kan me voorstellen dat hij gedurende de zomer kan 'opdrogen'.

Nog wat bewegende beelden van de watervallen op Youtube.

Op de terugweg nog een Nederlandse winkel ontdekt (zijstraat van Dundas): de 'Dutch Mill Country Market', je begrijpt dat we even de hoek omgingen toen we het bord zagen staan. Het was weer een heel kneuterig geheel, maar ze hadden er wel wat Nederlandse producten én de gewone, goedkope zakjes hagelslag (vind ik persoonlijk lekkerder dan Venz of De Ruyter). Ook was er een soort kinderboerderij en speeltuin, maar gezien het tijdstip hebben we Jesper maar niet wijzer gemaakt. Geen molen te bekennen trouwens, behalve dan zo'n ding dat sommige mensen in hun voortuin zetten...


Na Jesper's middagslaapje hebben we het thema water voortgezet en zijn naar een splashpad gegaan: Veel van de grotere speeltuinen hebben hele speelse installaties staan waar, als het weer warm genoeg is, op allerlei manieren water uitkomt. Bij ons in de buurt zijn er twee, één bij het sportterrein tegenover onze supermarkt (Pine Glen Park) en één aan Westoak Trails Boulevard (Sixteen Hollow Park). Vandaag zijn we naar laatstgenoemde gegaan, vooral omdat deze wat beschutter ligt en gezelliger oogt dan die op Pine Glen.



Jesper moest even doorkomen, maar toen vond hij het helemaal geweldig. Niet dat hij vol onder zo'n mega-douche ging staan, hij raakte al helemaal door het dolle heen als er een klein straaltje op zijn rug terecht kwam. Toch was hij aan het eind behoorlijk nat -voornamelijk omdat hij soms verrast werd als zo'n sproeier opeens weer aanging!

Ook hiervan staan beelden op YouTube.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo familie

Eindelijk eens mooi weer heerlijk hoor met al die mooie natuur om je heen geweldig al die watervallen. Voor Jesper is het ook leuk al die fonteinen. Geniet er lekker van en een dikke knuffel van,
Jan en Marcella

ps nog bedankt voor jullie leuke kaart

Anoniem zei

Hoi,

Wat een heerlijke tijd beleven jullie in Canada. Ijskoud en nu prachtig weer. Wat veel mogelijkheden hebben jullie om de natuur in te gaan. Jesper is wel een bink bij het water!!

Geniet maar lekker.
Groetjes en een dikke kus
Marian en de rest