zaterdag 21 juni 2008

Oakville Waterfront Festival

Dit weekend is er weer van alles te doen in de omgeving; 21 juni is natuurlijk Summer Solstice (midzomernacht), maar vooral National Aboriginals Day. Dit wordt door de Aboriginals (indianen) groots gevierd en dus zijn er overal pow wows. Ja, echt waar! Alhoewel het me leuk lijkt om dat een keer mee te maken, hebben wij gekozen voor een lokaal feest, het Oakville Waterfront Festival in Coronation Park; een soort Parkpop met iets minder muziek, maar mét een braderie en kermis.

Het begon gisteravond met een optreden van de Canadese rockformatie Hedley. Vanavond wordt de dag afgesloten door Jully Black (voorprogramma door Canadian Idol Kalan Porter). Alledrie deze artiesten zijn de hele dag op de radio te horen, geen kleintjes dus! En dan is er de rest van de dag ook nog genoeg te doen. Voor 11 dollar (voorverkoopprijs) krijg je 3 dagen toegang tot het hele park, alleen voor de kermisattracties moet je nog apart betalen.

De Kermis lag direct links van de ingang en was voornamelijk op kinderen gericht. Na een ritje te paard in de carroussel liepen we langs een achtbaantje in de vorm van een draak. Jesper wilde er direct in en dat kon, hij was lang genoeg. Ik mocht niet mee (want te groot) en dus moest hij alleen. Gelukkig was er nog een jongetje dat alleen was en die is naast Jesper neer gezet. Als dat maar goed gaat...

...Na een paar rondjes zat Jesper nog te schateren, maar dat jongetje wilde eruit. Jesper niet en die zat dan ook vreemd te kijken toen zijn medepassagier huilend uit het karretje werd getild.

Filmpje van Jesper in "De Draak"

Daarna is hij samen met Martijn van een heel hoge glijbaan geweest. Eerst helemaal naar boven klimmen en dan op een soort vliegend tapijt met een rotgang die glijbaan af! Ook dat vond Jesper helemaal geweldig en hij was bijna zonder te betalen weer de trap opgeklommen.


Toen kwamen we Penny en Jacob (+vriendin + kids) tegen en die gingen ook in de achtbaan. Nou, Jesper wilde wel weer mee hoor! Als ervaringsdeskundige wist hij precies waar hij moest zijn: het voorste karretje! Daarna is hij zonder papa, maar met Jacob toch maar weer van de grote glijbaan geweest en toen zijn we maar eens ergens anders gaan kijken, want onze kaartjes gingen wel heel snel op zo.


De braderie was wel aardig, maar na de adrenalinekick van de achtbaan kon de zandbak in de 'Children's Village' Jesper niet meer zo bekoren. Maar goed ook, want het werd tijd om naar het optreden van Ellie Tolley te gaan.

Elllie zit bij een Ierse dansgroep en die traden vandaag op het kleine podium op. Ellie is de jongste van de groep en is meer een soort mascotte. Toch had ook zij een paar solo's. De dansers moesten vanwege de regen wel na één nummer hun kostuums uittrekken en in hun gewone kloffie verder optreden; de jurken kosten gemiddeld zo'n 2000 dollar en kunnen blijkbaar niet tegen wat water.

Filmpje van Ellie en DeMenezes Academy of Irish Dance


Na het dansgebeuren zijn we weer richting de Kermis gegaan; nog een keer in de carroussel, dartpijltje gegooid voor een miniknuffelbeest (altijd prijs!), patatjes gegeten en als afsluiting van de ochtend -en om de kaartjes op te maken- nog een keer in de draak. Verrassing! Vooraan in de rij stond Ellie met dansvriendinnetje, dus dat was gezellig. Jesper rende dit keer meteen naar het laatste karretje en Ellie & Co. gingen er voor zitten. Weer lachen, gieren, brullen, maar na dit ritje werd het toch echt tijd om weg te gaan.


Nu vraag ik me toch af: Zou Jesper echt al doorhebben dat je in een achtbaan het best helemaal voor- of achterin kan gaan zitten???

Geen opmerkingen: