donderdag 12 juni 2008

Met Sonja en Michael naar Niagara

Sinds dinsdagmiddag zijn Sonja en Michael bij ons op bezoek. Nadat Jesper even een kwartiertje verlegen is geweest, horen we nu de hele dag: "SonjaMichael", alsof het een Siamese tweeling betreft. Hij kan 's ochtends dan ook niet wachten tot één van hen zijn neus laat zien - tot die tijd moeten wij alle mogelijke moeite doen hem uit hun slaapkamer te houden.

Dinsdagavond hebben we een welkomst BBQ gehouden, woensdag zijn ze naar familie in Walkerton gereden (oudoom en -tante van Sonja) en vandaag stond Niagara op het programma. Eigenlijk zouden wij niet meegaan, omdat we bang waren dat Jesper het niet zo lang zou volhouden, maar dat vonden ze onzin en dus stapten we vanmorgen even na tienen met zijn allen in de Pontiac; weliswaar een beetje krap achterin, maar gezelliger dan met twee auto's rijden...

Na een snelle blik op Clifton Hill zijn we direct in de rij gaan staan voor de Maid of the Mist. Al zijn Martijn en ik nu voor de derde keer in Niagara, de boot zijn we nog nooit op geweest dus ook voor ons was het spannend. Jesper wilde ook graag de boot op en naar de watervallen toe... totdat we bij de boot aankwamen en we hem zijn complimentary (kinder)poncho aantrokken... Huilen, gillen, tegenstribbelen, poncho uittrekken en ga zo maar door. Helaas voor hem moest hij toch echt mee en nadat we hem om hadden gekocht met snoepjes is hij zelf de boot opgelopen en na vijf minuutjes zat hij rustig in zijn Bugaboo -en daar is hij de hele tocht (30 minuten) niet meer uitgeweest. Vanaf een afstandje heeft hij rustig alles zitten observeren.


Het was wel leuk, niet zo spannend als met de Zodiac bij de Iguazu watervallen in Brazilië, maar het natuurgeweld is er niet minder om: Er komt toch een gigantische lading water naar beneden. Ik was blij dat we niet zo nat werden als ik van te voren had gedacht. Het kan wel als je wilt, maar het hoeft niet; de reservekleding kon dus in de auto blijven!


Toen we de boot afmoesten kwam Jesper nog even leuk uit de hoek (ja, dit is er een in de categorie Prietpraatjes). We liepen naar de loopplank en zeiden "Jesper het is afgelopen, we moeten er uit". Meneertje kijkt om zich heen, wijst naar de waterval en zegt: "Die is nog aan!" Ja, klets je daar maar eens uit!

Uiteraard hebben we de watervallen ook nog vanaf de vaste wal bekeken. De Journey behind the Falls hebben we niet gedaan; dat zou voor Jesper te lang gaan duren en je moet nog wat overhouden voor een volgende keer, toch?
Nu ook 2 korte filmpjes van Niagara op Youtube.

Geen opmerkingen: