zondag 16 november 2008

You´d better watch out...

Het is midden november: In Nederland staan duizenden kinderen op de kades om de goedheiligman en zijn pieten op te wachten. Aan deze kant van de oceaan kloppen de hartjes ook vol verwachting, want Santa Claus komt eraan. Heel het weekend zijn er overal parades (denk carnaval-optocht), waaraan grote bedrijven, scholen, sportverenigingen etc. meedoen; lopend, zingend, snoep uitdelend en dat vaak op mooi versierde wagens.

Zaterdagochtend om 9 uur (hoe verzinnen ze het) begon de parade in Oakville. Helaas voor alle deelnemers was het weer bijzonder triest. Door de regen was het beduidend rustiger dan vorig jaar en we konden dan ook om de hoek parkeren. De sfeer was er niet minder om, dus we waren blij dat we toch waren gegaan, maar na een half uur kreeg ik het best wel koud. Even volhouden maar, want je gaat toch niet weg zonder Santa te hebben gezien?


En dan kom je een uur later verkleumd thuis, doet de verwarming het niet, aaaargh!!!!!! Gelukkig hadden we wel warm water, dus na een snelle lunch ben ik heerlijk in bad gaan liggen. Daarna naar de kapper voor stap 1 van de voorbereiding op het SCCC Gala. Daarover meer in de volgende blog-entry.

Van Danielle O'Connor had ik gehoord dat Santa Claus, samen met Bob the Builder, Barney en nog wat Treehouse figuren zondagochtend in Maple View Mall in Burlington zouden komen. Dus moesten wij weer op tijd de deur uit. Het weer was niet veel beter: natte sneeuw, maar dit keer was het event binnen. Als we nu nog de ingang kunnen vinden... (mall wordt verbouwd en we waren er nog nooit eerder geweest). Santa kwam net het podium op toen wij ons bij de menigte aansloten. Ja, het was erg druk! Maar dankzij papa's schouders kon Jesper het toch volgen.


Na afloop liep Santa nog een rondje voor hij zich in de Treehouse VIP-tent terugtrok. Toen nog even in de rij gestaan voor een 'kadootje', dat uiteraard direct bestudeerd moest worden en daarna snel naar huis: zwemspullen ophalen en naar de YMCA.

Veel verregende foto's op flickr

Geen opmerkingen: