zaterdag 22 november 2008

St Michael´s Majors

Een van de kweekvijvers van de NHL is de Canadian Hockey League die uit 4 verschillende competities bestaat. Een van die vier is de Ontario Hockey League met 20 clubs voor spelers tussen de 16-21 jaar. Iets van een kilometer van kantoor ligt het Hershey Center, een mooi complex met o.a. een rink met een kleine 6.000 stoeltjes. Sinds vorig jaar spelen de Mississauga St Michael's Majors hier in de OHL (voor de liefhebbers: Kijk de hele historie na via google en wikipedia, maar de Mississauga Icedogs zijn nu de Niagara Icedogs en de dakloze Majors zijn toen maar verhuisd vanuit Toronto).

Sinds dit seizoen hebben we met KN een "box" met 12 plaatsen in het Hershey Center. Gisteravond een avondje met de finance managers hockey kijken in onze box, ter ere van ...., nou ja, niets eigenlijk. Wij waren gewoon snel om deze wedstrijd tegen de Oshawa Generals te boeken toen onze marketing manager het schema rondstuurde. Niet dat het iets bijzonders is, gewoon een club uit een voorstad aan de andere kant van Toronto. Alleen als je de naam laat vallen van de captain, John Tavares uit Oakville (!), ja dan wil iedereen opeens de kaartjes hebben. De laatste twee weken hebben we van 5 verschillende afdelingen het verzoek gehad alsnog de kaarten te ruilen. Tavares is gewoon te goed voor deze league maar nog te jong voor de NHL; de verwachting is dat hij als eerste voor de NHL wordt gedraft komend seizoen.

De wedstrijd was erg leuk, ruim 3.300 toeschouwers, fanatiek hockey, matig eten, maar Alexander Keiths was gelukkig aanwezig (ik had mij bij voorbaat 's ochtends al door Stefan laten ophalen) en het was heel mooi te zien hoe Tavares kan spelen. Al met al een geslaagd uitje en voor herhaling vatbaar om leuk hockey van dichtbij te zien. O ja, the Majors wonnen de shoot-out na 3-3 wedstrijd.
(let op het detail midden boven op de foto)

Geen opmerkingen: