zaterdag 22 november 2008

Sinterklaasfeest

Gisteravond had Martijn contact gehad met de Bronkhorstjes over het assortiment van 'onze' Nederlandse bakker. Aangezien wij toch hun richting op gingen vandaag, hebben we iets groter ingekocht bij de familie Schep. Voor Sinterklaas moesten wij wat strooigoed meenemen -de goede man had te weinig meegenomen naar Canada- maar dat had de bakker niet, dus zijn we even naar de Dutch Shop in Burlington doorgereden (we moesten toch ook appelstroop kopen).

Daarna even snel thuis alles verdelen en toen op naar het Delta Hotel in Toronto. De Nederlandse vereniging Dutch Treat organiseerde daar vandaag een Sinterklaasfeest. Vanaf 12 uur was de zaal open en om 1 uur begon de (black light) puppet show -met Engelstalige Kerstliedjes (?!). Tijdens de 20 minuten durende pauze geloofde Jesper al bijna niet meer dat Sinterklaas nog zou komen, maar nadat we met z'n allen een paar Sinterklaasliedjes hadden gezongen, werd er op de zaaldeuren gebonkt. Zou hij dan toch nog...?


...Ja! Via de achterdeur kwamen Sint en zijn Pieten binnen en in no time hadden alle kindertjes die braaf vooraan bij het podium zaten te wachten zich naar de andere kant van de zaal begeven. Chaos alom! En ergens daar tussen in stonden mama en Jesper en een paar meter verderop papa met de camera. Nog een wonder dat we samen met de Sint op de foto zijn geweest!

Nadat Sinterklaas eindelijk de menigte door was en op zijn stoel zat, bleek dat hij alle tijd van de wereld had. Elk kind mocht bij hem op schoot en hij had ook ruimschoots aandacht voor alle fotograferende ouders. In een volgende rij richting de uitgang kregen alle kinderen op vertoon van hun toegangskaartje een kadootje van Sponsor Piet DUCA: Een mini Etch-a-sketch en wat snoepgoed.

Het feest had ondertussen lang genoeg geduurd voor Jesper -zijn kadootje slingerde hij al de hotellobby door- dus zijn we de auto ingestapt en de DVP opgereden, op weg naar de Bronkhorstjes. We hadden geluk; ze waren nog thuis, dus hebben we ouderwets gezellig een bakkie bij ze gedaan. Ter info: Wij hebben hen één keer eerder ontmoet in Tobermory en daarna incidenteel gemaild, maar als Nederlanders in den vreemde leg je denk ik toch makkelijker contact. Het kon natuurlijk geen kwaad dat wij een tas vol lekkers bij ons hadden!

Isa, bijna 3, en Linn, bijna 6, hebben mij een rondleiding door hun huis uit 1911 gegeven (hebben Albin en Katinka zelf opgeknapt, zie hun blog). Mooi hoor, maar ik houd dan ook erg van oudere huizen. Ze wonen ook in een heel leuk buurtje bij Danforth Av. om de hoek. Vanaf hun huis zit je ook zo down town en op de Gardiner, dus eigenlijk dichterbij dan wij dachten.

's Avonds hebben we allemaal ons schoen gezet bij de kachel en Sinterklaas Kapoentje gezongen. Jesper geloofde niet dat Piet al op het dak liep, maar wilde toch dat we het liedje een paar keer herhaalden, en steeds harder, want je weet maar nooit!

Alle Sinterklaas-gerelateerde foto's staan op flickr.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Dat was leuk zn nederlands sinterklaas feestje zo te zien vond Jesper het wel leuk het is voor hem wel moeilijk eerst de kerstman en nu weer uitleggen wie Sinterklaas is.De sneeuw valt heel de middag lekker door en best wel fris.Groetjes en een knuffel allemaal, Eef-Ma -Oma