maandag 16 maart 2009

De lente komt eraan!

Ik hou van de lente; niet alleen de natuur komt weer tot leven, ook mijn lichaam wordt weer iets makkelijker wakker en ik word vrolijk bij de gedachte aan zonder jas door het leven te kunnen. Nu is dat laatste nog iets te voorbarig, maar toch heb ik dit weekend al heerlijk -in trui- met een boek in de tuin gezeten. Alle sneeuw is verdwenen en we kunnen ons gras weer zien! Het is helemaal dor en geel en de grond is door het vele smeltwater ontzettend drassig, maar toch.

Nu de sappen van de bomen weer beginnen te stromen, zijn overal de Maple Syrup festivals in volle gang. Vorig jaar zijn we in Mountsberg geweest, nu gaan we even bij onze 'buren' kijken in Bronte Creek Provincial Park. Daar aangekomen moesten we eerst even naar de geitjes en de pasgeboren biggetjes kijken - heel schattig, maar dat kan ik helaas niet zeggen over hun hevig urinerende papa: Wat een stank zeg in dat hok! Jesper vond het allemaal reuze interessant (ja, ook papa big). Nadat Jesper een tijdje in de bovengelegen play barn (omgebouwde hooizolder) had rond gerend, hebben we de auto op parkeerplaats F gezet en zijn op zoek gegaan naar emmertjes.


Hier geen honderden emmertjes aan bomen, maar alleen een drietal voorbeelden van hoe men door de jaren heen het esdoornsap inkookte tot maple syrup. Bij het oude farmhouse (1899), maakte het personeel in kleding van die tijd Maple Taffies - een soort lollies van maple syrup die ze laten afkoelen/harden in ijs (bij gebrek aan sneeuw). Helaas werden ze niet helemaal hard, dus gedurende een half uur heb ik met regelmaat het kleverige goedje weer in model moeten kneden om te zorgen dat het niet van Jesper's stokje af zou vallen. Het smaakte best goed trouwens, zoeter dan het 'water' dat uit de bomen stroomt, maar dat is logisch want het is natuurlijk veel geconcentreerder. Ik denk dat het nog het meest lijkt op stroopsoldaatjes - ja, zo oud ben ik dus...

Als laatste hebben we nog een paar koeien geknuffeld en dat heeft aardig indruk gemaakt op Jesper, niet alleen door al dat ge-mooh, maar vooral door alle poep: "Kijk, hele grote poep papa. En daar nog een en daar!"

Weer terug op het thuisfront zijn we begonnen met de voorjaarsschoonmaak: De BBQ is letterlijk en figuurlijk uit het vet gehaald en zondag is ons BBQ-seizoen officieel begonnen!

Hoeveel foto's kun je maken van Jesper met een Maple Taffy? Kijk maar op flickr!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Amanda,dat ziet er weer vertrouwd uit het lijkt een beetje op vorig jaar met de emmertjes en het eten bij de picknicktafels in de sneeuw. Het is lekker om nu al sneeuwvrij te zijn, vorig jaar lag de tuin eind maart nog onder een sneeuw-ijslaag.Geniet maar lekker van het mooie weer, groetjes Cees

Anoniem zei

Hallo kinderen,

Ja ja het ziet er allemaal weer heerlijk uit he als de zon schijnt en alle ijs en sneeuw is verdwenen. Geniet van het mooie weer dat doen wij hier ook, want hier is het ook nog koud maar wel met heel veel zon (zolang het duurt).

Liefs met een kus,

Jan en Marcella