zondag 27 januari 2008

Schaatsen

Jesper -en wij dus ook- heeft een sportief weekend achter de rug. Zaterdagmiddag zwemmen met papa, zondagochtend gymen met mama en zondagmiddag (want ja, hij wilde toch niet slapen) zijn we voor het eerst gaan schaatsen!

De hele familie had nieuwe schaatsen gekocht en die wilden we wel inwijden vóór we naar Muskoka gaan. Voor Jesper was het de allereerste keer op het ijs, maar voor ons was het ook al aardig wat jaartjes geleden. Ik heb voor het laatst schaatsen ondergebonden toen ik nog op Tinbergen zat, dus dat is bijna 15 jaar geleden!! (martijn: ik heb ook gewoon zaterdag en zondag mijn duurlopen gedaan)

We zijn naar een baantje in de buurt gegaan: een ondergespoten parkeerplaats van een park, die heb je hier heel veel. Jesper vond het wel direct leuk; met een brede grijns op zijn gezicht liet hij zich over het ijs slepen. Toen hadden wij genoeg vertrouwen om ook onze schaatsen te testen. Het was weer even wennen, maar het ging aardig.



Er waren ook wat jongens en gezinnen aan het hockeyen en dat vond Jesper echt reuze interessant. Het liefst had hij een hockeystick van iemand afgepakt, dus we komen er echt niet onderuit om zelf sticks en een puck te kopen. Vlak voor we weg gingen kregen we nog een hockeystick van iemand die er blijkbaar veel te veel had. Even op maat zagen voor Jesper, beetje tape erom en klaar!

donderdag 24 januari 2008

Weekendje weg

De eerste trip is geboekt!
Dit jaar is een nieuwe feestdag ingevoerd in Ontario, namelijk Family Day (op maandag 18 februari). Het gevolg is dat een groot deel van de G(reater) T(oronto) A(rea) richting de sneeuwhellingen trekt. Wij hadden ook wel zin om voor het eerst hier er op uit te gaan. Onze eerste keus was het Disney-achtige ski dorp 'Blue Mountain' http://www.bluemountain.ca/ wat op zo'n anderhalf uur rijden ligt. Helaas waren wij een beetje laat met ons idee en is alles in die omgeving volgeboekt.

Vervolgens hebben we gekeken naar het mooie 'Muskoka'-merengebied iets noordelijker. Uiteindelijk hebben we nog een kamer (jr suite met aparte woon- en slaapkamer) kunnen vinden in de omgeving van Huntsville. Dus 16-18 Feb zitten wij lekker in http://www.deerhurstresort.com/. Hopelijk hebben we dan sneeuw want het ligt tegen een klein skigebied aan. Benieuwd of Jesper op de hondenslee wil ....

Busy, busy!

Aangezien het nogal koud was vandaag en ik niet weer thuis wilde blijven met Jesper, zijn we naar Indoor Playground 'Busy Bodies' gegaan. In het soms ijskoude Canadese klimaat is het logisch dat ze in elke stad meerdere van dit soort gelegenheden hebben, al zijn ze wel een stuk kleiner dan bijvoorbeeld 'Ballorig' in Zoetermeer en is de catering erg beperkt; geen patat en poffertjes, alleen wat drinken en snacks, maar wel allemaal pindavrij!

Jesper en ik waren er al eerder geweest, maar vandaag was Gabi er ook met Ann-Kathrin en een aantal van haar Duitse kennissen, en met wat bekenden erbij vond Jesper het toch een stuk leuker.

http://www.busybodiesplayground.com/


Na Jesper's middagslaapje (niet dus!) zijn we naar onze standaard donderdagmiddag-playdate gegaan. Dit keer bij Charise en Aram thuis. Van te voren was ik bang dat hij er niet naar binnen zou willen, omdat het een onbekende omgeving voor hem is. Gelukkig kwamen we er tegelijk met Gabi en Ann-Kathrin aan, dus was het geen probleem en trok hij direct zijn jas en schoenen uit.


Aram heeft voor Kerstmis een Thomas de Trein- treinset gekregen, dus dat was ook een goede binnenkomer. Jesper heeft al een paar keer met zo'n set gespeeld in de 'Chapters' (grote boekhandel). Volgende week komt het hele spul bij ons spelen.

maandag 21 januari 2008

De nieuwe Max Koot?

Jesper heeft voor Kerst zijn eerste digitale camera gekregen. Merk: Little Tikes, onbekend aantal megapixels. Hieronder zijn eerste creatieve uitspattingen.

Zelfportret



Zoals je ziet levert het best leuke beelden op als je nog niet weet wat de voor- en achterkant van de camera is en het vooral leuk vindt de flits te zien afgaan!


Portret van papa


zaterdag 19 januari 2008

De eerste woordjes

We dachten het al eerder te horen, maar nu weten we het zeker: Jesper heeft zijn eerste Engelse woordjes geleerd!
Met stip op 1: "No"
"Ik ben 2 dus ik zeg nee", is een gevleugelde uitspraak van vele wanhopige ouders. Arme wij moeten het zelfs in twee talen aanhoren. Ook "ooh, no" is al regelmatig gesignaleerd...

En nummer 2: "Mummy"
Kijk, dat vind ik nou weer wel lief! Al komt een combinatie van de twee helaas ook voor.

Op school zijn ze in het nieuwe jaar met het alfabet begonnen. Week 1 stond in het teken van de letter A en vorige week was de B aan de beurt. De hele week staat dan in het teken van die letter en ook alle knutselwerkjes hebben er mee te maken. "B is for book" en iedereen mocht op woensdag zijn favoriete boek meenemen. Ook hebben ze een 'Bumblebee' gemaakt en daar een liedje over gezongen.

Deze week ging het over de (3x raden) letter C: "C is for cat" en dus hebben ze een kat ingekleurd. Een rups heet in het Engels een 'caterpillar' en die hebben ze van eierdozen gemaakt. Jesper kan het nog best aardig nazeggen trouwens. Vrijdag hebben ze als het goed is 'cookies' gemaakt. Heb ik niets van gezien -behalve dan dat er een erg vies shirt in zijn schooltas zat, maar misschien waren ze wel té lekker.

Volgende week: "D is for dog" en in week 5 gaan ze vast wel iets met eieren doen.

maandag 14 januari 2008

Happy Birthday to me!

Zo, het feest is weer voorbij, het opruimen kan beginnen! Het was gistermiddag erg gezellig; de eerste visite kwam om 15.30 uur en de laatsten vertrokken rond 19.00 uur. Maar, laat ik bij het begin beginnen.

Zaterdag -mijn echte verjaardag- kreeg ik de eerste kadootjes van Martijn en Cees en Eef. Het pakje van mijn moeder en zusje is helaas wat langer onderweg dan verwacht, dus ik heb nog iets om naar uit te kijken. van Martijn kreeg ik ook nog een mooie, en waarschijnlijk ongelooflijk dure, bos rozen. Echt zo'n Amerikaans model platte bos die je altijd op tv ziet! En een grote bloemen dat er aan zittten, toch zeker wel 8 cm en ze ruiken nog ook!

Ik had trouwens eerder deze week ook al echte Canadese tulpen voor mezelf gekocht, dus ik kan eindelijk mijn vazen weer eens gebruiken!

's Avonds zijn we met z'n drietjes uit eten gegaan bij het kindvriendelijke "East Side Mario's" bij Oakville Place. Jesper heeft zich goed vermaakt met zijn kleurplaten en krijtjes en nam ook nog af en toe een hap eten, zodat ook wij het naar ons zin hebben gehad.Op de foto zie je Jesper´s patatjes in zijn gloednieuwe plastic IKEA-schaaltjes zitten, die absoluut mee moesten naar het restaurant.


Zondagochtend stond eerst de peutergym op het programma. Jesper heeft er de hele week, elke dag om gevraagd en nu stond hij dus ook te trappelen om te beginnen. Dit keer is Martijn mee naar binnen gegaan om Jesper in het gareel te houden. En dat valt niet mee! Maar het was weer een groot succes en vooral de ringen hadden dit keer grote indruk gemaakt. Op weg naar huis nog even een taart gekocht: 'Lemon-Raspberry' klonk errug lekker, maar voor de zekerheid toch ook maar een 'Black Forest' schnitt erbij genomen. Eenmaal thuis hebben we Jesper op tijd naar bed gedaan, zodat hij goed uitgerust zou zijn als de visite er was.


Wie waren er allemaal?

Matthew, Karen en Ellie (7) Tolley;
Stefan, Gabi en Ann-Kathrin (1,5) Viehmann;
Stefan en Nancy Kneubuhler;
Lorenz en Stefka.

De kinderen zijn driftig aan de slag gegaan met Play-Doh, wat ik dus even later overal in huis terug vond. Ook de net opgeruimde treinbaan werd uit de kast gesleurd en nam al snel de hele voorkamer weer in beslag. Uiteraard bleef het daar niet bij, zodat op een gegeven moment de visite uit zelfbehoud (Matthew was al bijna onderuit gegaan) maar ging opruimen!!! Maar, het was erg gezellig en ondanks mijn verzoek om toch vooral géén kado's mee te nemen, ben ik toch nog verwend. Naast wat flessen wijn, een Amarylis en een bos rozen, kreeg ik ook een boekenbon en een schaaltje in de vorm van een 'Moose', erg leuk!


Als je goed kijkt zie je op de achtergrond van de linkerfoto (en de foto erboven) onze nieuwe stoeltjes en bijzettafel staan. Het tafeltje kon om de een of andere reden niet tegelijk met de stoeltjes worden bezorgd, dus dat heb ik gisteren samen met Karen opgehaald (na een bezoekje aan IKEA). Het ophalen duurde iets langer dan verwacht, zodat toen ik thuis kwam de bezorgers van Leon's al bijna 15 minuten stonden te wachten.

dinsdag 8 januari 2008

Winter??

Begin vorige week was de winter echt goed begonnen hier met lekker wat sneeuw en -17 C. Nu een week later was het om 06.15 vanmorgen al te warm voor mij (M) om met een jasje aan te lopen en toen ik uit werk kwam stond de teller zelfs op +17 C... Gelukkig is de verwachting voor volgende week weer onder nul en sneeuw.

Verder weinig nieuws hier, ik heb mij vandaag opgegeven voor een 16 weekse clinic van een running winkel om te trainen voor de 1/2 marathon van Missisauga met vertrek recht onder het appartement waar we hebben gewoond in Oktober. Dit leek mij de beste manier om weer wat meer structuur -en dwang- in het sporten te krijgen. Het zal er dus alleen om gaan om die streep te halen en niet om de tijd. Mocht alles goed gaan, dan is er midden Oktober de (halve) marathon van Toronto: ik wil wel iemand uitnodigen om met mij mee te lopen, zeker na zulke mooie kerstkado's... Ik ben benieuwd of ik het trainingschema zal volhouden; mogelijke problemen kunnen zijn: sneeuw, overbelasting (erg onregelmatig gelopen laatste tijd) en anderhalve week voor de 1/2 marathon ben ik nog een week in Zwitserland.

Ter info voor eventuele Canada-gangers: De gastenkamer is volgeboekt voor de eerste week van September en de derde week is ook al vergeven.

zondag 6 januari 2008

Peutergym

Vandaag zijn we voor het eerst naar het ´Parent & Tot' gymklasje geweest van de "Oakville Gymnastics Club". Gabi, Stefan en Ann-Kathrin hadden zich ook ingeschreven. Ik en Stefan gingen mee de zaal in om de kids te begeleiden en Martijn zat samen met Gabi op de tribune te kijken. Jesper vond het superleuk en wilde aan het eind van het uur eigenlijk nog niet weg. De warming up duurde wel wat lang voor hem, want hij zag zoveel leuke dingen om zich heen en had daarom hélémaal geen zin om te stretchen, rondjes te draaien met zijn armen etc.


De turnclub is heel professioneel en heeft zelfs landskampioenen en olympische deelnemers voortgebracht. Je ziet in de zaal dus ook allemaal mooie toestellen en een grote verende vloer in het midden. In één hoekje van de zaal hebben ze ook kleine 'ringen', een brug en allerlei zachte speeltoestellen staan en daar begon ons rondje door de zaal. Vandaar mochten we naar de echte trampolines, een bak gevuld met schuimblokken (om de val te breken, door Jesper ook wel zwembad genoemd) en vervolgens naar een trampoline van wel 10 meter lang, springplanken en het paard.

Het was al een hele klus om Jesper bij te houden; hij rende het hardst van alle kinderen overal over en doorheen, dus mama heeft ook een goede work-out gehad!


Helaas zijn de foto's niet al te scherp, omdat Martijn best ver weg zat op de tribune èn achter glas. Volgende keer moet hij daarom maar gewoon even de zaal inlopen voor wat Kodak-momenten.

zaterdag 5 januari 2008

Werk?!

We hebben net gegeten en Jesper haalt zijn muts en handschoenen weer eens tevoorschijn. 't Is weliswaar een oud 'trucje', toch blijft het leuk. Maar vandaag gaat hij een stapje verder: "sjaal om... Jesper werken!" "Maar Jesper, dan moet je toch ook schoenen aan?" Dus worden de schoenen uit de kast gepakt. "Jesper, als papa gaat werken neemt hij toch altijd een tas mee?" Prompt wordt er een speelgoedkoffertje tevoorschijn getoverd. "Deur open!" Vooruit, dan ook maar een jas aan. Papa heeft zich ondertussen ook aangekleed en dus liepen de mannen even later samen buiten.

Voor de vorm is Martijn even een rondje met hem gaan lopen langs de brievenbus. Je zou toch willen dat je allemaal zo'n korte werkdag had!

woensdag 2 januari 2008

Boxing week sale

Zo, ik heb vandaag weer even geprofiteerd van het feit dat Jesper veilig op de crèche zit en ben in Oakville Place gaan shoppen. Sinds 2e Kerstdag is het hier Boxing Week Sale en blijkbaar wordt daar het hele jaar voor gespaard door de Canadezen. Gelukkig hadden ze nog wat voor me over gelaten. De buit:

Spierwitte sneeuwlaarzen;
Schaatsen voor Jesper met van die dubbele ijzertjes!;
Thinsulate muts/hoedje + handschoenen;
Roots thermo shirt + lange (onder)broek;
'Bed-in-a-bag'voor de logeerkamer (sprei, kussenslopen en lakenset in één pakket).

Happy new year!

Het heeft een paar uurtjes extra geduurd, maar ook hier is het dan 2008 geworden. Oudjaarsavond hebben we samen met collega Matthew Tolley + gezin bij ons thuis gevierd. Tijdens het eten was het erg gezellig, maar de wijn, jet lag en om aandacht vragende kinderen zorgden ervoor dat we middernacht niet hebben gehaald en de visite rond elf uur vermoeid naar huis is gegaan. Omdat hier geen vuurwerk wordt afgestoken was het voor ons een ongewoon rustige jaarwisseling.

Nieuwjaarsdag was er (zoals voorspeld) weer een mooi laagje sneeuw gevallen in de ochtend. Ook hier kennen ze de Nieuwjaarsduik. Tijdens de "Polar Bear Dip" storten een paar honderd dwazen zich in Lake Ontario dat deze tijd van het jaar toch echt wel een stuk kouder is dan de Noordzee! Wij zijn hier niet naar toe geweest en hebben de foto 'geleend' van de blog van de Tolleys. Vervang alle Canada-uitingen door Unox-mutsen, en het zou zo Scheveningen kunnen zijn!


Martijn en Jesper zijn 's ochtends als eerste de straat opgegaan met de slee. Gelukkig was het rond het vriespunt en dus lekker uit te houden. Toen Jesper het sleeën zat was werd er een beroep gedaan op Martijns creatieve genen (??) en moest hij Jesper helpen een sneeuwpop te maken in de voortuin. Na het gebruikelijke sneeuwruimen heeft Martijn naar de - nu al - winter classic gekeken op TV: de eerste NHL wedstrijd ooit in de USA in de open lucht. Dik 70.000 man die in de sneeuw in de verte naar een hockeyveldje turen.

Later in de middag is Jesper nog samen met Ann-Kathrin op de slee gegaan voor een rondje door de straat. Het was nu een stuk kouder dan vanmorgen, dus na één rondje zijn we allemaal snel naar binnen gegaan voor Koek en Zoopie.

Vanmorgen was het -12 (windchill -24!!) en dit zal morgen ook zo zijn. Die kou is niet zo erg als je in de auto zit, maar met de auto's hier moet je om de paar dagen tanken.... Vreemd genoeg is de voorspelling voor het weekend alweer boven nul (+2 en +7) terwijl het maandag en dinsdag +11 en +13 zal worden!!! Nadeel is wel dat het dan net als in Nederland grauw en nat zal zijn terwijl de ijskoude lucht nu strakblauw is.

dinsdag 1 januari 2008

Terugblik Kerstmis

Woensdag 19 december zijn we 's avonds ('s nachts) naar Nederland gevlogen. Ik zag erg tegen de vlucht op, maar gelukkig heeft Jesper zich redelijk goed gedragen. Uiteraard ging hij pas slapen toen 's ochtends de lichten weer áán gingen (ongeveer 1,5 uur voor aankomst), maar over het algemeen heeft hij zich goed geamuseerd op zijn eigen stoel, vooral de koptelefoontjes met muziek vond hij razend interessant. Wij waren daarom ook niet al te moe toen we donderdagochtend om 8 uur uit het vliegtuig stapten.

Vonden wij het voornamelijk raar om op Schiphol aan te komen in de wetenschap dat je NIET thuiskomt, maar een weekje komt logeren, Jesper vond het even wennen om zijn opa en oma daar te zien staan; hij begon wel direct te lachen, maar bleef vervolgens verlegen bij ons staan. Een kusje voor opa en oma kon er ook maar net vanaf! Later die dag durfde hij ook absoluut niet alleen met oma naar de brievenbus te lopen en moest papa mee.

Dit gedrag is trouwens redelijk normaal de laatste maand; de eerste twee maanden in Canada is Jesper 24 uur per dag alleen met mij samen geweest (tot vervelens toe voor beiden!) en daardoor heeft hij nu nogal last van verlatingsangst. Vooral op de crèche heeft hij hier last van, maar ook thuis wil hij mama altijd in het oog houden.

Met zijn geheugen is niets mis: toen we in Wateringen aankwamen en hij de auto van de buren zag staan wilde hij direct naar zijn vriendje Joost toe. Ook met Lian was hij al snel weer vertrouwd. Maar zijn grote liefde deze week was toch wel Laura! Het was Laura voor en na en we sliepen ook in Laura's huis, niet het huis van papa en mama of dat van Jeroen, nee het was Laura's huis en hij was dan ook echt teleurgesteld als Laura en Jeroen niet thuis waren.

We hebben een redelijk drukke week gehad:
Eerst natuurlijk op donderdag de ouders bijpraten en videootjes laten zien van ons huis. 's Middags op controle bij de tandarts en voor het gemak zijn we maar in de Jozef Israelslaan blijven eten. Daarna eindelijk naar Wateringen om ons te installeren in de logeerkamer op zolder. Raar hoor!

Vrijdagochtend hadden Martijn en ik allebei een afspraak bij de kapper en dus hebben we weer de hele dag in Rijswijk doorgebracht.

Zaterdagochtend haalde ik Jesper uit bed met een dik gezicht en onder de uitslag. Toen zijn reguliere medicijn niet snel genoeg werkte hebben we de huisartsenpost gebeld en een afspraak gemaakt. Ja en weg is je ochtend, volgende keer toch maar direct naar de EHBO rijden... 's Avonds gegeten in de Mauvelaan, samen met Angela en Siger en ook daar was Jesper direct vertrouwd.

Zondag hebben we het rustig aan gedaan en zijn we pas na Jespers middagslaapje de deur uitgegaan om te eten bij Sonja en Michael. Ondanks Sonja's wisselende diensten was het toch gelukt een gaatje te vinden in onze drukke agenda's.

Maandagochtend moesten we al om 9.15 uur bij het consultatiebureau zijn: Meneertje is weer door de APK. Hij weegt nu 12.4 kilo en is ongeveer 90,5 cm lang (gemiddelde van 3 metingen, want uiteraard werkte hij niet mee!). 's Middags zijn we even naar Laura en Estelle geweest. Laura wilde ik echt nog even zien, want zij staat op springen: D-Day is 5 januari en dat was haar wel aan te zien. Ik moest echt weer even aan mezelf terugdenken met mijn giga-buik. Weer terug in Wateringen zijn we dan eindelijk bij Joost (en Debbie en Gerard) gaan spelen; de heren gingen tekeer alsof ze elkaar gisteren nog hadden gezien. Ook Joost was erg uitgelaten en helemaal niet meer zo verlegen als een paar maanden geleden. Kerstavond hebben we samen met Jeroen en Laura gegourmet en dit was dan ook de enige keer dat we in Wateringen hebben gegeten!

1e Kerstdag: Kerstontbijt met z'n vijven en daarna bij opa en oma op de koffie, waar ook de familie Willeyns was (kunnen we die ook weer afvinken op het lijstje). Daarna mocht Jesper bij Angela en Siger thuis dan eindelijk kadootjes uitpakken. De hele week werd hij al verleid door alle kado's onder de kerstbomen waar hij maar niet aan mocht komen (zo flauw!) en nu pakte hij dus ook alles uit, ook de kadootjes die helemaal niet voor hem bestemd waren. Maar dat geeft niet, als hij iets niet interessant vond, werd het gewoon de kamer ingeslingerd. De blokfluit was een groot succes en het liefst was hij direct met de Play-doh klei aan de slag gegaan.

Simon, Cisca en Ronald kwamen later op de dag ook en bleven eten. Angela had dit keer 'echt gekookt' en dus was het extra sneu dat wij na de soep met een rotgang naar de EHBO moesten rijden: Blijkbaar had Jesper iets binnengekregen waar hij (ook) allergisch voor is, want de rechterkant van zijn gezicht begon opeens op te zwellen tot formaat "chinees aan de Prednison". Uiteraard had ik Jesper al wel zijn medicijn gegeven, maar onderweg naar Delft hebben we toch maar 112 gebeld om te laten doorgeven dat we onderweg waren en we konden dan ook zo doorlopen. Er werd direct een infuus bij Jesper geprikt. Helaas ging dat de eerste keer niet goed en vormde zich een bal op zijn hand, dus moest het nog een keer aan de andere kant. Uiteraard was hij tijdens dit alles hysterisch aan het huilen en we moesten hem met 4 man/vrouw in bedwang houden terwijl nr. 5 het infuus aanlegde. Beetje medicijn erin en klaar. Zodra wij Jesper niet meer in de houtgreep hielden kreeg hij alweer praatjes: "spelen, spelen".

Voor de zekerheid en vanwege het late tijdstip besloot de assistent-arts Jesper voor de nacht op te nemen en dus gingen we met de 'bedden-bus' naar het andere gebouw. Reuze interessant natuurlijk voor die smurf. Het was erg rustig op de kinderafdeling en de verpleegsters hadden alle tijd voor ons. We hadden de 4-persoonskamer voor onszelf en al snel werd er een opklapbed voor mij bijgezet. Martijn ging even snel wat spulletjes in Wateringen halen en de familie inlichten dat het allemaal goed was gegaan. Nou, en daar zat ik dan op 1e Kerstdag 's avonds in mijn uppie naast een vredig slapend kind in het ziekenhuis. Zo had ik het me toch niet helemaal voorgesteld...

2e Kerstdag werden we om 10 uur ontslagen met toch nog met een recept voor medicijnen. De zwelling was nog lang niet weg en ook de secondaire allergische reactie (schijnt vaker voor te komen dat wat later een tweede reactie volgt, in Jespers geval een jeukende uitslag over een groot deel van zijn lichaam en gezicht) was, hoewel minder vurig, nog niet weg. Aangezien Jesper nergens last van had en ik alleen maar erg moe was (ik heb bijna elk uur de nachtverpleging gezien) besloten we gewoon Kerst te vieren bij Cees en Eef.


Het eerste wat hij daar deed was kijken of er nog kransjes in de boom hingen (is het een kind van zijn vader of niet?). En ja hoor, oma was er een boven in de boom vergeten. Gelukkig waren Jan er Marcella er, zodat Jan hem kon helpen. Ons kleine chineesje heeft daarna met evenveel plezier als gisteren alle pakjes uitgepakt. Weer gegourmet en de familieband werd weer even bevestigd, want Jesper vergreep zich aan de knakworsten. Niet met curry, dat dan weer niet, maar dat komt omdat wij hem nog niet op het bestaan daarvan hebben gewezen! O ja, toen we 's ochtends uit het ziekenhuis kwamen is Jesper nog met Martijn en Debbie & Joost naar de eendjes geweest. Uiteraard schrok Debbie wel toen ze Jesper zag en volgens Martijn staarden onderweg wel meer mensen naar hem. Weten we ook eens hoe dat voelt.

En toen was het al weer donderdag. Om 11.00 uur kwamen Mark, Nicole en Jochem gezellig langs in Wateringen. Wij hadden voor Jochem een shirt van Tommy H. meegenomen en Jesper kreeg een set autootjes; daar was goed over nagedacht, want die passen altijd wel ergens in de koffer of handbagage! Die koffer heb ik 's middags voor een groot deel ingepakt en het meeste kon gewoon mee naar Canada. De oma's hadden zich dit keer ook goed aan Jesper verlanglijstje gehouden en ik heb zelfs nog het aangebroken pak Bambix en Nutrilon in de koffer gepropt. 's Avonds in de Mauvelaan gegeten en toen terug naar Wateringen voor het laatste logeernachtje.

Vrijdagochtend heb ik de laatste dingen in de koffer gestopt terwijl Jesper met Lian en Anne buitenspeelde. De rest van de dag zijn we bij Cees en Eef gebleven, zodat Jesper nog zo lang mogelijk kon slapen. Oma Wil kwam nog afscheid nemen, ik heb mijn nichtjes nog gedag gezegd en om 15.30 uur moesten we dan toch echt naar Schiphol. Jesper mocht van de grondstewardes de knop indrukken om de koffers te transporteren wat hij erg leuk vond. Nog even wat gedronken met zijn allen en toen zijn we door de douane gegaan. Jesper snapte niet waarom opa en oma niet meekwamen naar het vliegtuig, maar gelukkig was hij snel afgeleid door de loop/rolband.

De terugvlucht is nog beter verlopen dan heen. Jesper deed al snel de oordopjes op, Shrek werd aangezet (Boeing 777, dus privé tv), de Tucjes werden uit de tas getoverd (nog bedankt oma Wil) en meneer was gelukkig. Ook heeft hij zowaar een paar uur geslapen, wat vooral voor mij erg prettig was aangezien ik nogal last had van mijn verkoudheid/holte-ontsteking. Ik heb zelfs 2 films kunnen kijken, echt een unicum!


Weer terug in Toronto konden we snel door de douane ("Waar komen jullie vandaag vandaan? Hoelang zijn jullie daar geweest? Hebben jullie kado's meegekregen? Wat precies?) en ook de koffers lieten niet al te lang op zich wachten. Auto in en via de McDrive naar ... HUIS!