woensdag 2 januari 2008

Happy new year!

Het heeft een paar uurtjes extra geduurd, maar ook hier is het dan 2008 geworden. Oudjaarsavond hebben we samen met collega Matthew Tolley + gezin bij ons thuis gevierd. Tijdens het eten was het erg gezellig, maar de wijn, jet lag en om aandacht vragende kinderen zorgden ervoor dat we middernacht niet hebben gehaald en de visite rond elf uur vermoeid naar huis is gegaan. Omdat hier geen vuurwerk wordt afgestoken was het voor ons een ongewoon rustige jaarwisseling.

Nieuwjaarsdag was er (zoals voorspeld) weer een mooi laagje sneeuw gevallen in de ochtend. Ook hier kennen ze de Nieuwjaarsduik. Tijdens de "Polar Bear Dip" storten een paar honderd dwazen zich in Lake Ontario dat deze tijd van het jaar toch echt wel een stuk kouder is dan de Noordzee! Wij zijn hier niet naar toe geweest en hebben de foto 'geleend' van de blog van de Tolleys. Vervang alle Canada-uitingen door Unox-mutsen, en het zou zo Scheveningen kunnen zijn!


Martijn en Jesper zijn 's ochtends als eerste de straat opgegaan met de slee. Gelukkig was het rond het vriespunt en dus lekker uit te houden. Toen Jesper het sleeën zat was werd er een beroep gedaan op Martijns creatieve genen (??) en moest hij Jesper helpen een sneeuwpop te maken in de voortuin. Na het gebruikelijke sneeuwruimen heeft Martijn naar de - nu al - winter classic gekeken op TV: de eerste NHL wedstrijd ooit in de USA in de open lucht. Dik 70.000 man die in de sneeuw in de verte naar een hockeyveldje turen.

Later in de middag is Jesper nog samen met Ann-Kathrin op de slee gegaan voor een rondje door de straat. Het was nu een stuk kouder dan vanmorgen, dus na één rondje zijn we allemaal snel naar binnen gegaan voor Koek en Zoopie.

Vanmorgen was het -12 (windchill -24!!) en dit zal morgen ook zo zijn. Die kou is niet zo erg als je in de auto zit, maar met de auto's hier moet je om de paar dagen tanken.... Vreemd genoeg is de voorspelling voor het weekend alweer boven nul (+2 en +7) terwijl het maandag en dinsdag +11 en +13 zal worden!!! Nadeel is wel dat het dan net als in Nederland grauw en nat zal zijn terwijl de ijskoude lucht nu strakblauw is.

Geen opmerkingen: