maandag 3 augustus 2009

Trespassers will be eaten!

Voor het August Long Weekend hadden Martijn en ik hetzelfde plan - komt niet vaak voor, maar toch! Het zou zondag niet al te warm worden, dus waarom niet naar African Lion Safari gaan? Deze Canadese versie van Beekse Bergen is niet echt goedkoop, maar we hadden er zoveel goede verhalen over gehoord dat we het nu zelf wel wilden bekijken. Harry en Tamara (en de ouders van Harry) vonden het ook een goed idee, dus reden we zondagochtend in kolonne naar Flamborough.

Eenmaal binnen zijn we, om de drukte voor te zijn, direct het safari-deel ingereden. Het hele concept was eerst een beetje vreemd voor Jesper, maar toen hij in de gaten kreeg dat de dieren echt wel dichtbij waren, werd hij steeds enthousiaster en klom de hele auto door om overal te kijken. Wat later mocht hij Martijn helpen met sturen en dat was natuurlijk helemaal leuk. Van alle werelddelen waren dieren vertegenwoordigd en we hebben o.a. tussen lama's, leeuwen, cheeta's, bavianen, giraffen, zebra's, bizons, herten en elks gereden. De bavianen waren het leukst, voornamelijk omdat ze ons hebben laten zien waar de term 'bavianen-gedrag' eigenlijk vandaan komt: Geen antenne was veilig en spiegels en ruitenwissers blijken vooral handig om je aan op te trekken...

Uiteraard waren we hiervoor gewaarschuwd door collega's en bij binnenkomst in het park (Safari is voor eigen risico, blablabla), maar we peinsden er niet over om met de Safari-bus te gaan. Gelukkig voor ons lijken de bavianen vooral geïnteresseerd in pick-up trucks en mini-vans; onze auto en de Benz van Harry hebben ze niet aangeraakt! Toch wel jammer...

Nadat we de auto hadden geparkeerd hebben we eerst de boot gepakt: 15 minuten varen over een watertje met daarin een paar eilandjes met Spider Monkeys etc. Vervolgens zijn we snel doorgelopen naar de grote vijver, want de olifanten zouden in bad gaan. En het mooie is: Die komen dus gewoon met hun trainers dwars door het park aanlopen, tussen de bezoekers door! Het was super om die grote, logge beesten zo heerlijk te zien rotzooien in het water. De trainers hadden ook een hulpje bij zich: Een 'olifanten-hond' (schaapshond, maar dan anders), die na een fluitsignaal van zijn baas het water in rende, blafde en zo de olifanten de juiste kant op dreef. Echt geweldig!

Na de lunch gingen we (eindelijk, zou Frederike zeggen) naar de splashpad in het park. Die was leuker dan verwacht en Jesper en Frederike waren net groot genoeg om ook in het 'grote' deel te mogen. Een paar uur en een Funnel Cake later zijn we nogmaals door de Safari gereden, om het af te leren zeg maar, maar voornamelijk om nog een keer naar de bavianen te kijken.

Toen we daar aankwamen -de familie Wanningen waren we bij de leeuwen kwijt geraakt, was er echter geen aap te zien. We besloten even te wachten, want het was toch rustig achter ons. En ja hoor, na een paar saaie minuten kwam de hele horde aangedenderd. En omdat het zoals gezegd rustig was, werden wij nu belaagd. De bavianen zaten op de motorkap, op het dak en hingen aan de spiegel (en dat was wat wij konden zien). Alleen een beetje jammer dat één van hen besloot onze auto als toilet te gebruiken. Gelukkig was het dakraam goed dicht, maar wat een stank zeg!

Na een tijdje voelde we ons wel voldoende bescheten en zijn doorgereden. Aan de andere kant van de weg zagen we toen eindelijk de witte Benz langsrijden en we zijn daarom maar omgekeerd om nog een keer aapjes te kijken. Konden we tenminste leuke foto's maken van een spierwitte Benz met Bavianen erop!

We hebben de dag afgesloten met een BBQ op Lees Lane, maar niet voordat we door de autowas zijn gereden. Het mocht helaas niet baten...

NB. De familie Wanningen rijdt niet in een Mercedes, maar in een Volvo met nummerbord BENZ ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo kids,

Ziet er echt geweldig uit zeg die olifanten.
Lekker he als zo'n aap zijn behoefte doet op je auto heb je lekker lang plezier van.

dikke knuffel

Marcella