donderdag 6 augustus 2009

Jesper en de Galácticos


Ja ja, het duurste soccer team van de wereld speelt morgenavond een wedstrijd tegen Toronto FC. Omdat Real niet op kunstgras speelt is er voor 2.5 ton voor een week gras gelegd en vraagt de club zelf dik een miljoen. Het gevolg is dat mijn normale vak 165 CAD i.p.v. 35 kost voor een oefenwedstrijdje. Omdat zelfs de extra gebouwde tribune was uitverkocht werd besloten dat de training van Real op donderdag ook bezocht kon worden, voor een tientje....

Toen Jesper vorige week na de Blue Jays langs BMO Field kwam wilde hij persé daar ook een keer naartoe en een korte training is daarvoor zeer geschikt. Onderweg in de auto was er wat onbegrip bi j Jesper; ik had hem uitgelegd dat Real net als Sinterklaas uit Spanje komt, maar moest hem hevig teleurstellen met het feit dat Sinterklaas er vanavond niet bij zou zijn.

Nadat we de aankomst van de spelersbus hebben bekeken zijn we met onze pizza en drinken heerlijk in het zonnetje gaan zitten op perfecte plaatsen dicht bij het veld. Jesper en geitje keken hun ogen uit en hebben zich perfect vermaakt. De training duurde een uur en die tijd vloog voorbij, zeker omdat Jesper halverwege stoelen wilde ruilen en naast Carlos ging zitten om gek te doen. Dat kon makkelijk omdat we ruimte zat hadden doordat Pavan perse met de trein wilde, die miste en vervolgens vol in de file terechtkwam. Pa en ma zullen zich nog herinneren dat Pavan bij de Maple Leafs pas in de 3e periode binnenkwam; de training vandaag duurde precies een uur, zodat hij binnenkwam toen de spelers het veld verlieten.

Na de wedstrijd wilde Jesper naar de bovenkant van de tribune lopen om naar de TO skyline te kijken. Onderweg naar buiten hebben we een TFC shirt voor hem gekocht zodat hij nu dezelfde heeft als papa. Voor het stadion stonden de TFC spelers nog handtekeningen uit te delen en zijn Jesper en papa met een speler op de foto gegaan, nu alleen nog even uitzoeken wie het was. Misschien was het wel de Nederlandse versterking die morgen meedoet met TFC.

O ja, de miljoenen die wij met 18.000 anderen live in actie hebben gezien waren:
Goalkeepers:
Casillas, Dudek, Adan.
Defenders: Pepe, Albiol, Metzelder, Garay, Torres, Arbeloa.
Midfielders: Lass, Xabi Alonso, Sneijder, Robben, Guti, Drenthe, Granero, Kaka.
Forwards: Raul, Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain, Negredo.

Ruud en Rafael waren in Spanje gebleven om met het 3e te trainen, Klaas-Jan zat al in Milano.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Jesper leuk dat je met pappa nu ook naar het voetbal bent geweest, de eerste keer vergeet je nooit meer. Opa is wel een beetje jaloers want hij heeft Real Madrid nog nooit zelf live gezien en zeker niet met zulke dure spelers, je ziet er trouwens wel gaaf uit in je mooie shirt, een knuffel van opa.

Anoniem zei

Nou, volgens mij hefet opa op 7 Augustus 1988 Real Madrid gezien in een hele warme Kuip
Martijn