vrijdag 21 augustus 2009

Rogers Cup


De laatste twee weken hier in Canada staan in het teken van de Rogers Cup. Dit zijn twee grote tennistoernooien in één; de eerste week spelen de mannen en de tweede week de dames en dat om en om in Montreal en Toronto. Vorig jaar waren de mannen in Toronto (herinner de vroege uitschakeling van Roger F, zijn eerste wedstrijd na de Wimbledon winst op Nadal), dus dit jaar zijn de dames hier.

Sorry Roger W., mijn oud klasgenoot en nu leraar Engels op het IMC en de grootste fan van Steffi en die andere Roger, maar het toernooi is vreemd genoeg niet naar jou vernoemd... Iedereen die hier al eens is geweest weet wel waar Rogers voor staat (Ted -, - Centre, Blue Jays, gsm, internet, kabel, tv-zenders, radiozenders, etc.).

Van te voren wilden Pavan en ik wel een dagje gaan kijken. Tenslotte deden er 20 speelsters uit de top 20 mee, 33 van de top 35 en Kim had nog een wildcard gekregen ook! Maar ja, die toegangsprijzen! Omdat Pavan zich als vrijwilliger had opgegeven (staat op de wachtlijst) kreeg hij echter een aanbieding voor de vrijdag matinee, "brons" kaartjes voor een tientje in plaats van 95 plus servicekosten. Helaas waren een paar sterren al vroeg uitgeschakeld, was Maria door de tornado gisteren erg laat klaar dus die speelt vanavond pas en helaas werd Kim vannacht alsnog uitgeschakeld... dus wie zouden we wel te zien krijgen? Een paar Russische namen? Uiteindelijk hebben we twee kwartfinales gezien: De nummer 4 van de wereld, Elena Dementieva (voor de mannen, google eens op afbeeling), tegen een hele bekende Australische en daarna de nummer 3, Serena Williams, tegen een Tsjechische.
Het was een erg leuke belevenis, we hadden mooie plaatsen en hebben heerlijk van de zon genoten. Helaas was de tegenstandster van Serena in de 2e set dramatisch slecht maar het is mooi om van zo dichtbij te zien hoe die Williams de ballen raakt.

Er was nog van alles in het promodorp te doen. Vandaag van het Fly Emirates Day, behalve alle goodies en caps kwam speciaal nog de grote Airbus (zie de foto's) overvliegen tot plezier van het publiek -wij zien hem elke ma-wo-vr om half 4 langs ons bureau vliegen, maar het blijft een mooi gezicht. Volgend jaar als de mannen er weer zijn voor herhaling vatbaar!

De actiefoto's staan op flickr, zonder password.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zou nog een anonieme reactie plaatsen, haha. Ik voel me vereerd dat ik genoemd ben in jullie blog. Heb tevens de andere blogs ook gelezen. Leuk om dit zo te volgen en wat een verhalen hebben jullie voor de toekomstige kleinkinderen over 50 jaar, toch ;)?

Groet van Roger uit Rijswijk.

(Ook een tennisser)