woensdag 9 september 2009

Feest in Nederland

De Bruiloft

Een kleine vijf jaar na dato zaten we weer in het Oude Raadhuis van Wateringen: Het gezelschap was voor een deel hetzelfde, alleen dit keer waren niet wij, maar Jeroen en Laura de hoofdpersonen. Het was een drukke dag die ik en Jesper, mede door een flinke jetlag, niet helemaal hebben meegemaakt; na de borrel zijn wij afgehaakt en hebben de avond rustig in onze sleurhut doorgebracht (en Martijn had, gezien zijn rijkunsten, beter ook eerder afgehaakt).

De Verjaardag

Een dag later was daar een iets kleiner feestje, maar voor ons niet minder van belang: Jesper werd alweer 4 jaar! En als we dan toch in Nederland zijn, moet je dat maar met de familie vieren, toch? Alle meegebrachte en bestelde slingers werden opgehangen en ons hoekje van Kijkduinpark zag er gezellig en 'angstaanjagend' uit (want Piraten-thema). De pinda/notenvrije Piet Piraat-taart* smaakte goed en Jesper is flink verwend, maar dit is nog maar het begin: Over een week doen we het in Canada nog eens dunnetjes over!

Madurodam

Goed idee van zusje: Op haar vrije woensdag zijn we met z'n allen naar Madurodam gereden. Het is voor ons allemaal jaren geleden dat we daar waren en dan is het leuk om te zien dat dit 'Nederland in het klein' zijn naam eer aan doet: Ook hier is driftig door gebouwd en ook hier laat het onderhoud flink te wensen over! Maar al die gebouwtjes waren niet eens hoofddoel van ons bezoek, want... van April tot September is Sesamstraat in Madurodam, compleet met Meet & Greet met of Elmo of Bert & Ernie. En wij hebben hééééérlijk geknuffeld met Bert & Ernie, al werd Ernie wel een beetje vrijpostig!

En zo waren we voor de vierde keer binnen twee jaar even terug in Nederland. Ook dit laatste bezoekje is echt voorbij gevlogen. Gelukkig maar, zou je bijna zeggen, want het vergt toch best veel energie. Jesper had voor het eerst ook last van een jetlag en ik moet zeggen dat ik me nog nooit zo vermoeid heb gevoeld en de week al geeuwend door ben gestrompeld. Je moet ook altijd zoveel doen en zoveel mensen bezoeken (en dat 'moeten' is al dan niet zelf opgelegd) en als dat niet lukt zorgt dat soms voor teleurstellingen. Maar, we kunnen nu in ieder geval één ding van ons lijstje strepen en dat is het consultatiebureau. Daar was Jesper voor het laatst en hij heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien. Dat dossier is dus positief afgesloten!

* Zoveel ambachtelijke bakkers/gerenommeerde namen in het Rijswijkse en wie richt zich op de groeiende vraag naar allergeen-vrije producten? Niemand minder dan Bakker Piet, ja wie had dat verwacht!

1 opmerking:

Albin zei

We hebben jullie gemist in Amsterdam ;-)