maandag 21 september 2009

Eerste schooldag

En we hebben weer een mijlpaal bereikt: Vanaf vandaag gaat Jesper naar Junior Kindergarten (eerste klas kleuterschool). Afgelopen dinsdag is hij een dagje wezen wennen en dat was best goed gegaan, op het afleveren na dan; ik werd toen even twee jaar terug in de tijd geslingerd met een huilende Jesper aan mijn been vastgeklemd! Gelukkig verslapte zijn aandacht lang genoeg zodat ik hem het schoolplein op kon duwen en het hek achter hem kon sluiten. Volgens zijn lerares Ms. MacDonald (ja ja, de link naar de frietjes is allang door Jesper gelegd) was het na een paar minuten over met het gehuil en heeft hij de rest van de 2,5 uur leuk meegedaan.

Vandaag was een ander verhaal. Jesper is door Martijn gewoon bij de crèche afgeleverd en vandaar zijn ze lopend naar school gegaan. Op zijn 'kleine school' was hij blijkbaar al bijzonder enthousiast en van Mark, een collega van Martijn, hoorden we dat Jesper al als een idioot over het schoolplein van de 'grote school' liep te rennen toen hij zijn zoontje Aidan daar kwam brengen. Aidan en Jesper kennen elkaar sinds zijn verjaardagsfeestje en komen nu bij elkaar in de klas. Aidan was nogal overstuur toen hij op school aankwam, maar klaarde bijzonder snel op toen hij Jesper zag. Dat klinkt dus allemaal veelbelovend!


O ja, afgelopen zaterdag hebben we bij Soccer World Jesper's voetbaloutfit gekocht: schoenen, sokken, scheenbeschermers en een broek - de kleinste maat die ze hadden, maar daarvan moeten we toch nog de band een keer omslaan, anders zien we zijn knieën niet!!! Een shirt krijgt hij van de club. En tot grote tevredenheid van Martijn zijn het ouderwets zwarte indoorschoenen geworden "zoals het hoort". Jesper heeft blijkbaar ontzettend zin om te gaan voetballen, want hij werkte zowaar mee met het schoenen passen en heeft een keer niet de hele winkel op stelten gezet.

Sorry, de kwaliteit van deze laatste foto's is niet al te best; ze zijn gemaakt met Martijn's nieuwe, dure Blackberry, maar die is nogal langzaam...