zaterdag 2 februari 2008

Groundhog Day

We hadden genoeg plannen voor vandaag, maar in de ochtend ging het mis; Bronte Park was nog steeds gesloten door het slechte weer van gisteren (héél veel sneeuw) en dus konden we daar niet schaatsen of naar de kinderboerderij. Dan maar doorrijden naar Burlington om daar aan het meer op de kunstijsbaan te schaatsen, maar helaas, ook al dicht, terwijl die toch altijd open zou moeten zijn. En Jesper had zo'n zin om zijn hockeystick te gebruiken...

Aangezien we toch al op Lakeshore reden zijn we die weg maar afgereden naar Oakville om bij de 'Running Room' voor Martijn een muts en handschoentjes te kopen, beide in de minst warme klasse. Snel door naar het gemeentehuis want om 12.00 uur sluit de inschrijving voor het voetbalseizoen. Nog net op tijd rende Martijn het gebouw binnen en even later was hij 200 dollar armer, maar daar krijgt hij wel een tenue voor.

Eenmaal thuis heeft Martijn nog maar even met Jesper buiten gespeeld: Streethockey, had ik zijn hockeystick toch niet voor niets vanmorgen nog even snel korter gezaagd. Na de lunch heeft Martijn direct zijn hardloophandschoenen getest. Uiteraard wilde Jesper niet slapen, dus dachten we: "waarom rijden we niet naar Toronto? We zijn er zolang we hier wonen nog niet geweest. Jesper kan onderweg slapen en verder zien we wel hoe lang hij het redt."

In downtown Toronto is aan Lake Ontario een geprepareerde ijsbaan en die zou echt elke dag open zijn. Op internet staat zelfs een heel schema met de tijden dat je niet het ijs op kan, omdat dan de Zamboni het ijs op ging.

We hadden de baan (en naast gelegen parking) snel gevonden, dus na de dweilpauze hebben we alledrie wat rondjes gereden -wij een paar meer dan Jesper. Het is een goede baan -met verkleedruimtes en schaatsensliep- en het uitzicht is natuurlijk heel bijzonder: je kijkt uit over Lake Ontario en de Toronto Islands en de baan ligt in de schaduw van de CN Tower. Terrasjes aan alle kanten, muziek over de speakers en na zonsondergang ook nog een lichtshow!

Hup, alles en iedereen weer de auto in en 5 minuutjes doorgereden naar 'Nathan Phillips Square'. Tot 7 februari is het 'Winterfestival' in Toronto en op dit plein is, naast alweer een schaatsbaan, een soort vuurshow opgesteld. Verspreid over het plein staan allemaal bouwwerken met vuurpotjes eraan die één voor één worden aangestoken, heel gezellig èn lekker warm! Jesper heeft er nog met een ander jongetje in de sneeuw gespeeld tot wij het wel genoeg vonden.


Omdat het al laat werd zijn we richting huis gereden en hebben bij East Side Mario's pizza gegeten. Het meeste is in de 'doggy bag' mee naar huis gegaan, want Jesper werd nu wel erg moe (en dus vervelend). Maar, al met al is het toch een geslaagde dag geweest!

O ja, volgens de Canadese Fred Oster krijgen we een vroege lente....

Geen opmerkingen: