zaterdag 23 februari 2008

Appie Hein?!

We zitten hier nu bijna vijf maanden en vandaag zijn we voor het eerst naar 'The Dutch Shop' in Burlington geweest. Op de gevel staat -uiteraard- een molen! Maar bij binnenkomst wordt het pas echt leuk. In Nederland zeiden we altijd dat de allochtonen zijn blijven hangen in de tijd dat ze zijn geemigreerd, nou dat kunnen wij Nederlanders ook en dat zie je hier in het non-food assortiment wel terug! Ze verkopen een heleboel lampen uit grootmoeders tijd en er staan allerlei koperen pannen uitgestald. Ook erg leuk was het gangpad volledig gevuld met van die wegwerp-vaatdoekjes, netjes op kleur gesorteerd en per stuk te kopen!

Gelukkig was het deel van de winkel waar wij voor kwamen -de voedselafdeling- geen teleurstelling. Ik noem bijvoorbeeld: stroopwafels, ontbijtkoek, appelstroop, sambal, Ketjap Manis (Conimex èn Improba), nog meer koekjes en heel veel drop -een kilozak Kokindjes voor 10 dollar, een koopje! O ja, en natuurlijk ook wat kaas, maar dat is echt niet te betalen. Wat wel opviel is dat ze heel veel van het Albert Hein huismerk op voorraad hadden en de prijzen vielen reuze mee.

Nadat we bescheiden inkopen hadden gedaan zijn we doorgereden naar downtown Burlington, naar de schaatsbaan aan Lake Ontario die dit keer gelukkig wel open was. Burlington heeft als enige plaats in de omgeving een soort promenade langs het meer. Je moet je er niet al te veel bij voorstellen; het is geen Scheveningen al zijn ze wel bezig met de bouw van een pier. Er is wel een geweldige speeltuin en in de winterperiode dus een schaatsbaan. De rest van het jaar is dit de Rotary Centennial Pond, een moderne vijver met restaurant erbij. In de zon en uit de wind was het vandaag best wel warm, dus we hebben ons hier wel even vermaakt.


Morgen nog gezellig een dagje met z´n drietjes en maandag gaat Martijn op reis voor K&N (Quebec, Montreal en Ottawa), die zien we donderavond pas weer terug.

Voor de studenten Engels onder jullie: Jesper's woordenschat is met de volgende commando's uitgebreid:
Goodnight
Daddy
Sit down
Not yet
Tidy up
Excuse me

Ook wil hij dat wij liedjes zingen die hij op school heeft geleerd. Helaas komen wij niet verder dan de Engelse versie van 'Hoofd, schouders, knie en teen' en "The wheels on the bus'. Toch maar eens aan de leidsters vragen...

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.