maandag 18 februari 2008

Family Day weekend

In de provincie Alberta bestond deze feestdag al, maar vanaf dit jaar is het ook in Ontario de derde maandag in februari ´Family Day´ -uiteraard bedoeld om 'quality time' met de familie door te brengen. Wij begonnen met een autorit van circa 3 uur in noordelijke richting, via Barrie en Orilla naar Huntsville. Onderweg reden we langs Lake Simcoe; een meer van grofweg 30 km lang en 25 km breed dat 's winters helemaal is dichtgevroren. Mooi gezicht hoor, zo'n witte vlakte en er stonden ook van die 'ijsvis-hutjes' op!

Sneller dan verwacht kwamen wij na dik twee uur rijden aan in Huntsville, waar we bij de plaatselijke Mac nog even snel hebben gelunched. Main Street zag het er best wel leuk uit, met genoeg restaurantjes en boetiekjes, maar daar zullen we dit weekend toch geen tijd voor hebben. Een kleine 10 minuten buiten het stadscentrum lag onze bestemming: Deerhurst Resort, gelegen aan het Peninsula Lake dat ook dichtgevroren was.


Snel inchecken, appartement opzoeken en de auto leeghalen. Het appartement was zeker niet slecht, lekker ruim zelfs, maar ik denk dat we op de nog niet gemoderniseerde verdieping zaten; het leek in ieder geval niet op het appartement van de foto's. Het balkon konden we ook niet gebruiken, maar dat kwam door de weergoden. Koffers uitgepakt, Jesper in zijn snow suit gehesen en toen snel naar de 'Tubing Hill', waar je met een grote rubberen band van de heuvel kan glijden, met een leuk uitzicht trouwens.


Helaas waren de 'tubes' al achter slot en grendel, dus zijn Martijn en Jesper er met de slee afgegaan. Nou was het best een aardige helling, dus Martijn wilde een beetje afremmen met als gevolg dat ze de laatste meters in een wolk van sneeuw naar beneden gleden... Jesper vond al die sneeuw op zijn gezicht niet zo'n succes en kwam huilend terug. Martijn is nog wel een keer in zijn eentje gegaan en kwam echt met de ijspegels aan zijn haar weer naar boven geklommen!

Jesper had na deze ervaring geen zin in nog meer 'sneeuwpret' en wilde alleen nog maar naar huis en naar Ezel. Ik vond dat niet zo erg, want het werd ondertussen aardig koud en Martijn moest ook nodig ontdooien. 's Avonds lekker makkelijk de van huis meegenomen pasta gegeten (ja, je blijft Hollander hè), Jesper zijn campingbedje in geslingerd en de rest van de avond lekker niets gedaan.

Zondag 17 februari
Helaas klopte het weerbericht, want toen we zondag wakker werden was de lucht grijs en regende het een beetje. Voor het ontbijt zijn Martijn en Jesper eerst gaan zwemmen. Daarna zijn we -met de auto- naar het meer gegaan om te schaatsen. Er waren 3 veldjes sneeuwvrij gemaakt en er tussen in stonden een kachel en een tafel met warme chocomelk, jawel op het bevroren meer!

Jesper wilde geen schaatsen aan en heeft daarom heerlijk met zijn hockeystick over het ijs gerend en de puck achterna gezeten. Na het schaatsen had ik wel trek in wat 'hot cocao', maar helaas... alles was op. Er lagen alleen nog wat verregende marshmellows op tafel. Volgens Jesper moesten we dan chocolademelk gaan kopen. Gelukkig was hij dat eenmaal in de auto weer vergeten.



Na de lunch ging Jesper slapen (echt waar!) en Martijn had een duurloop op het programma staan. Gelukkig voor hem was er een loopband in de fitnessruimte, want het bleef regenen. Ik heb een vage film gekeken: "The Sphere" een sci-fi film met o.a. Dustin Hoffman, Sharon Stone en Samuel Jackson, goede cast, maar waarom zij in vredesnaam voor deze film hebben getekend is mij een raadsel.














Rond vijven zijn we naar de auto geglibberd -de regen was goed opgevroren- en naar het hoofdgebouw gereden. Even een rondje gelopen door het sportcomplex, Jesper heeft op alle autootjes gezeten en toen zijn we naar de bar gegaan om te kijken of we er konden eten. Blijkbaar waren wij niet de enigen die dit dachten want er stond een hele rij wachtenden. Dus stapten we even later in de auto op weg naar Huntsville om vervolgens 100 meter van de poort weer te moeten keren, want blijkbaar was de weg zo glad, dat er verderop 3 auto's waren gecrashed.

Via het 'Hidden Valley' ski-gebied zijn we alsnog in Huntsville aangekomen en hebben lekker gegeten bij Kelsey's. Ik heb twee voorgerechten genomen: de Crispy Chicken Wontons en de Crispy Zucchini, allebei erg lekker. Martijn had de Ribs in Honey-Garlic sauce en Jesper de Chicken Fingers met friet. Jesper werd al snel vervelend, dus mijn 'Molten Lava Cake' heb ik laten inpakken. Gelukkig konden we via de normale weg terug naar het resort; toen wij aan kwamen rijden werd de wegafsluiting net opgeheven.

Maandag, Family Day, is Martijn weer met Jesper gaan zwemmen en kon ik ongestoord alles inpakken. Ja, en toen zat het er alweer op. Ons eerste weekendje weg in Canada is een beetje verregend, maar was desondanks toch erg gezellig. De terugweg ging ook voorspoedig en al sliep Jesper dit keer niet, hij heeft zich toch goed gedragen. We weten ook zeker dat we nog een keer teruggaan naar de omgeving van Huntsville.

Hoe dichter we bij huis kwamen, hoe meer de bewolking optrok en de zon doorbrak. Helaas betekende dat voor Martijn ook dat hij 's avonds alweer sneeuw kon ruimen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo luitjes,

Nou je bent er lekker tussen uit geweest het zie er inderdaad heel goed uit daar. Allen is dan wel jammer dat het regent, maar ik denk dat het er zomers ook wel heeeeeeeel erg mooi zal zijn.
Jullie kunnen er weer even tegenaan op naar het volgende uitje.

Dikke kus en top allemaal.

Jan en Marcella