woensdag 1 juli 2009

Festivals en feestdagen

We hebben een aantal gezellige dagen achter de rug: Afgelopen weekend was het Oakville Waterfront Festival. Martijn was nog maar net terug van een bliksembezoek aan Nederland of hij liep al met Jesper door Coronation Park. Net als vorig jaar was de Draak aanwezig en binnen een uurtje had Jesper 20 dollar opgemaakt aan ritjes. 's Avonds hadden we een BBQ bij de familie Wanningen ter gelegenheid van Harry's 35e verjaardag. Alle kinderen (familie Vosmeer en nog twee andere families met kids) vermaakten zich prima in de ruime tuin en we hebben weinig gehuil gehoord - altijd een goed teken!


Zondag tussen de buien door weer naar het Festival geweest, dit keer met zijn allen. Al snel kwamen we Frederike met Tamara en oma tegen en wat later ook nog de families Viehmann en Köstergarten. Jesper kon maar niet beslisen met wie hij nu het liefst in de attracties ging. Vandaag had hij een 'onbeperkt polsbandje' gekregen en dat was een goed idee; door het wisselvallige weer was het redelijk rustig en konden de kids overal zo doorlopen. Ze zijn dan ook talloze keren in de Draak en van de grote glijbaan geweest en Martijn is een keer met ze in de Aardbeien geweest ... hij liever als ik.


's Avonds hadden we weer een BBQ, dit keer bij ons thuis. Het trouw-fotoboek van Yma en Nancy was binnen en om dat nu gewoon op kantoor te geven... We hadden ook Nancy & Stefan en Pavan uitgenodigd om de feestvreugde te verhogen. Al zijn we zelf niet tevreden over de kwaliteit, het fotoboek was een succes; Yma was nog niet voorbij de titelpagina of ik kon de Kleenex erbij halen! Ach, daar deden we het ook voor natuurlijk.

Het is nu drie dagen later en het voelt alsof het weer weekend is. Vandaag is het Canada Day, Martijn is vrij en aan het eind van de ochtend zijn we richting het meer vertrokken. In het park bij Bronte Harbour was van alles te doen, van een braderie tot verschillende Bouncy Castles. Heel Canadees hebben wij zonder te mopperen uren in de rij gestaan om Jesper twee minuten in een van de springkussens los te laten gaan. Vervolgens in de rij (gelukkig een stuk korter) bij de Kinsmen Club voor burgers en toen was het wel weer mooi. Onderweg naar huis nog wat vuurwerk gescoord, maar dat bewaren we voor zondag. Nieuwsgierig? Blijf lezen en je weet het snel genoeg!


Meer foto's (inclusief een superleuke portretfoto van Jesper al zeg ik het zelf) vind je op Flickr - kijk in het album Zomer 2009. mocht je het nog niet gezien hebben, ik heb er ook een selectie van de foto's van Yma & Nancy's bruiloft op gezet.

Geen opmerkingen: