zondag 21 december 2008

Weekendje sneeuw

Na de grote storm van vrijdag heeft het hele weekend in het teken van sneeuw en kou gestaan. Woensdag- en donderdagavond zijn Martijn en Jesper nog met de slee de hele buurt rondgegaan, maar nu is het een stuk kouder. Zaterdag was het rond de lunch -17 en vandaag is het tegen de -10 geweest. Omdat daar ook nog eens een lekkere wind bij stond wilde Jesper op een uitzondering na niet verder lopen dan de voor- en achtertuin.














Zaterdagochtend wilde Jesper na het opruimen van de voortuin toch echt de achtertuin in. Met scheppen hebben ze zich een pad gegraven door de poort naar de achtertuin toe en vervolgens heeft Jesper aangegeven waar papa paden en een berg moest maken. Door de wind was de sneeuw nogal onregelmatig verdeeld in de straat -onze auto was vrijdag schoon, die van de overbuurman bijna onzichtbaar. In de achtertuin was het wel gelijkmatig en dus maar even gekeken of we inderdaad aan de 25 cm van het nieuws kwamen: Bijna 10 erboven dus! Zaterdagmiddag hebben Martijn en Jesper even creme fraiche gekocht in Oakville (is niet in elke winkel te krijgen hier...) en daarna tot het donker weer in de achtertuin in de sneeuw gespeeld.

Zondagochtend was er als bonus weer 10 cm gevallen waardoor het Groundhog Day effect optrad. In ieder geval heeft Jesper veel plezier gehad buiten en ziet hij er schattig uit als hij weer binnenkomt met vuurrode wangen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi,

Waar hebben jullie de creme fraiche gekocht? Ik heb het in het verleden wel eens ernaar zitten te zoeken maar nooit kunnen vinden (en alle NLse gerechten lijken het nodig te hebben....)