zaterdag 6 december 2008

Vertrekdag

Aangezien we de late vlucht hebben vanavond -maar dan ook echt laat, pas om half 11- is er voldoende tijd om iets leuks te doen. Een kerstboom kopen bijvoorbeeld! Dat is meteen een goede afleiding voor Jesper die zich niet zo geweldig voelt; hij is de hele week al hangerig (met ook ontzettend actieve periodes tussendoor), dus we denken dat er een virusje dwars zit.


Het is -3 buiten, dus dik aangekleed gaan we naar de kerstboomverkoper/houthandel op Dundas. Al heel snel hebben we een mooi, bescheiden boompje gevonden: Mooi model en heel vol, het is net een kunstboom. Alleen ... de top is ontzettend scheef! Ach, sinds wanneer is perfectie nou leuk? Het is net als vorig jaar een balsam fir en hij komt uit onze provincie, dus die moet wel vers zijn.



Dit is 'm dan. Als we dan over 10 dagen terug komen, zijn we direct in kerststemming. Ja, we zijn wel zo optimistisch dat we denken dat de boom dan nog vers genoeg is -en met Kerstmis ook. Hij krijgt een giga sloot water voor vertrek, de verwarming gaat uit en de luxaflex dicht. Moet lukken!

Het kunstboompje dat we vorig jaar op de veranda hadden staan, staat nu binnen in de voorkamer en is exclusief voor Jesper. Hij heeft ook goed meegeholpen met versieren, al werden veel ornamentjes er ook weer uitgehaald en in zijn trein gestopt!

We komen echt helemaal in kerststemming, want het begint ook nog eens te sneeuwen! Nu alleen nog hopen dat we daardoor geen vertraging hebben.

Geen opmerkingen: