maandag 13 oktober 2008

Turkey Day!

Vorig jaar hebben we niets bijzonders gedaan, dit jaar hebben we echt Thanksgiving gevierd. Oorspronkelijk een oogstfeest dat met de hele familie wordt gevierd, dus kwam het goed uit dat opa en oma hier waren. Hadden wij tenminste een goed excuus om een kalkoen te kopen.

Een week geleden had Martijn bij een slager op Speers gekeken wat die had: mooie verse kalkoenen en diverse stuffings die erg lekker klonken, maar helaas nog niet ín de kalkoen zaten. Daarom hebben wij er een gekocht van Butterball, een groot merk hier, met een tradionele broodvulling. Erbij aten we: stoofpeertjes, gekookte aardappels, jus en geroosterde bietjes en sweet potatoes uit de oven. Als toetje een pumpkin pie van onze Nederlandse bakker (!).


Die pumpkin pie was trouwens nog een hele verrassing, qua smaak dan: Niks pompoen, het smaakte net als spekkoek, iets wat ik bijzonder lekker vind! Navraag bij de bakker een week later leerde dat er speculaaskruiden door de pompoenpuree worden gedraaid.

Overdag zijn we veel buiten geweest, want het was heerlijk weer. Jesper heeft met overbuurmeisje Evelyn en vader Lee ge-street hockeyed en na de lunch zijn we nog even naar Spencer Gorge park geweest. Ik zeg we, maar zelf ben ik niet meegeweest; iemand moet toch al dat eten voorbereiden!

Een dag later hebben we alle restjes opgegeten van de afgelopen dagen. De mannen hadden allebei een mega-kalkoenpoot en de dames hadden nog wat Chinees.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Nou zo te zien genieten jullie met z'n alle van al de heerlijk heden.
Wij wensen jullie in ieder geval nog heel veel plezier.

Groetjes en liefs,

Jan en Marcella