zondag 12 oktober 2008

Apple picking

We hebben geluk: Opa en oma zijn over uit Nederland, het is het (lange) weekend van Thanksgiving en het weer is super! Een mooie dag om bij Chudleighs appels te gaan plukken. Helaas waren wij niet als enigen op dat idee gekomen en dus stonden wij aan het eind van de ochtend -tesamen met honderden anderen- in de zon te wachten op de tractor (met aanhanger) die ons naar de boomgaard zou rijden.

Eerste stop: Northern Spy. Nee, die vinden we te zuur, wij stappen wel uit bij halte Golden Delicious/Jonagold. Alleen dat tractorritje vond Jesper al geweldig, maar het appels plukken zelf vond hij toch ook leuker dan verwacht. Na een korte uitleg van mama -apple picking 101- bleef hij gaan en zijn tasje was dan ook zó vol! Nadat we bijna 3 tasjes hadden gevuld hadden we meer dan genoeg appels voor de komende weken. Al denk ik dat gezien de manier waarop Jesper ze in zijn tas gooide, er vooral veel appelmoes gemaakt gaat worden.

Hup! op de platte laadbak zittend op een strobaal terug naar het beginpunt. Op een ander veldje lagen wat pumpkins te drogen en daar moesten we uiteraard even naar toe. Jesper zou dat droogproces wel even versnellen en begon alle pompoenen om te rollen. Na al dat harde werk was het tijd voor ontspanning in de speeltuin. Jesper is achtereenvolgens met mama, oma en opa van de reuzeglijbaan geweest en heeft zich daarna in de zandbak vermaakt met dump trucks en big diggers.

Met moeite was hij ervan te overtuigen dat het toch echt tijd was voor de lunch en met een hotdog in het vooruitzicht kregen we hem mee. Gelukkig vond hij de mierzoete, oranje pop die Martijn had gekocht niet te drinken (groot gelijk, 't is net gif); hij nam er wel wat water bij. Om het af te leren nog even naar de zandbak en terwijl mama 6 liter verse apple cider kocht een mooie, rode ballon gehaald -nummer 2, want de eerste was al geknald in de zon.

De foto's staan op flickr.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo famillie

Zo te zien genieten jullie volop. Nog heel veel plezier en voor iedereen een hele dikke knuffel en tot gauw.

Liefs,

Jan en Marcella