zaterdag 5 juli 2008

Toronto Islands

Vanmorgen zijn we met een beetje vertraging (ik kwam een beetje langzaam op gang) naar Toronto gereden. De CN toren lieten we links liggen en in plaats van de drukke stad hebben we de relatieve rust van de eilanden opgezocht. Daarvoor moesten we wel eerst de auto op het vasteland parkeren (het duurste onderdeel van deze dag), want de eilanden zijn autovrij. Alles moet er dus met de boot komen; meubilair voor de bewoners, maar ook alle grondstoffen voor de uitbaters van restaurants.

Een retourtje met de ferry naar Centre Island kost $ 6.50 en voor dat bedrag heb je toegang tot een gigantisch mooi aangelegd park met een strand, jachthaven (niet voor iedereen toegankelijk: "Eat your heart out Paris!"), kinderboerderij, speeltuin, splashpad, Centreville amusementpark... Ben ik nog iets vergeten? O ja, een 'Franklin-tuin': Franklin -een schildpad- is een serie op Treehouse TV en die heeft hier dus zijn eigen 'tuin' met bronzen beelden van hemzelf en al zijn vriendjes en er zijn ook nog leerzame dingen te doen. En als 'icing on the cake' uiteraard een super uitzicht op de skyline van Toronto.


We hebben eerst de Franklin-tuin bekeken en zijn daarna via het strand naar de speeltuin en splashpad gegaan. Onze held is uiteraard weer niet vol onder de sproeiers gaan staan, maar heeft zich wel vermaakt; hij bleef maar rondjes rennen en wij? Wij zaten dit alles heerlijk ontspannen te bekijken vanaf een bankje in de zon!


Daarna -het was ondertussen bijna 14.00 uur- hebben we even de levende have van de 'Far Enough Farm' geaaid en zijn vervolgens naar het Centreville Amusementpark gelopen. Martijn heeft voor een vermogen kaartjes gekocht; veel te veel om vandaag op te maken, maar ze zijn onbeperkt geldig, dus nu moeten we alleen nog onthouden ze een volgende keer mee te nemen.

Even uitrusten in een gigantische Muskoka chair

De meeste ritjes zijn waarschijnlijk niet zo heel erg spannend, maar voor families met kleinere kinderen daarom erg geschikt. Jesper heeft eerst een ritje in een brandweerauto gemaakt, maar dat was voor hem toch ook wat tam, dus is Martijn met hem in het "Toronto Island Monster" gegaan: Een achtbaan in de vorm van een draak, dus dat sprak hem wel aan. Deze ging echter wel een stuk sneller dan dat kinderritje van twee weken geleden, maar hij zat echt te gillen van plezier! Na een beetje schuitje-varen was het toch wel tijd om de ferry weer op te zoeken.



Net als op de heenweg heeft Jesper uit het raam gehangen en we hebben het uitzicht ook even vanaf het bovendek bekeken. Nog een kleine wandeling terug naar de auto en toen was de batterij echt op; we reden nog niet op de snelweg of zijn ogen zaten al dicht.

NB. Het duurste onderdeel van de dag moest toch nog komen: Martijn is net naar Guelph gereden om een Nikon lens te kopen (AF-S VR 18-200mm f/3.5-5.6G). Nu alleen nog een body erbij en dan kunnen we ook mooie digitale foto's maken!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo kinderen,

Het is geweldig te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Nu het mooi weer is is het natuurlijk helemaal genieten.
Geniet met volle teugen dikke knuffel

Liefs,
Jan en Marcela