zaterdag 12 juli 2008

Nieuwe fiets voor Jesper

Omdat helaas het fietsje dat Jesper van opa Koos had gekregen nu echt te klein wordt en van het vele buitenstaan ook is gaan roesten, waardoor de trappers niet meer zo soepel lopen, hebben we vandaag een nieuwe gekocht.

In maart waren we al met opa en oma voor een grotere fiets wezen kijken; voor zijn lengte zou Jesper nu een 12 inch fiets moeten hebben. Makkie zou je denken, maar er zit nog aardig verschil in framehoogte tussen de verschillende modellen en juist de mooie fietsen waren te groot. Dus besloten we de aanschaf toen maar uit te stellen.

Vandaag vonden we al snel een Thomas-de-trein-fiets die perfekt was qua maat en een bijpassend helmpje en kniebeschermers waren ook verkrijgbaar. Helaas was de fiets niet op voorraad en men kon ook niet vertellen wanneer ze weer binnen zouden komen (dit probleem hebben we al vaker gehad bij de Toys 'r Us). Op naar de Sportcheck. We konden kiezen uit twee fietsen: een simpeler model waar Jesper direkt op kon springen, maar waar hij waarschijnlijk binnen een paar maanden te groot voor zou zijn en een heel mooie, solide fiets met vering aan alle kanten, die nu nog te hoog voor hem was... Let wel, dit waren allebei 12 inch fietsen!

Aan die hoge fiets hadden we sowieso voorlopig niets, maar hoe duur was die kleine dan eigenlijk? Toen we hoorden dat 'ie maar $35 moest kosten was het besluit snel genomen. Pak maar in! Al doet hij er maar 3 maanden mee, da's genoeg. Voor dat geld werd alles gesmeerd, op maat versteld en ook nog garantie erbij en een gratis beurt binnen het eerste jaar. We lachen ons een breuk!!!!


Nu nog leren fietsen...

Geen opmerkingen: