dinsdag 1 juli 2008

Canada Day

Op Canada Day (voorheen Dominion Day) wordt gevierd dat op 1 juli 1867 de Britse Kolonies Nova Scotia, New Brunswick en de provincie Canada (Ontario en Quebec) tesamen een federatie vormen. Terwijl ik dit schrijf wordt er al regelmatig vuurwerk afgestoken en dat zal gedurende de avond alleen maar meer worden gezien alle vieringen.


En voor wie wil meezingen: de officiële tekst van O Canada! (sinds 1980)

O Canada!
Our home and native land!
True patriot love in all thy sons command.

With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!

From far and wide,
O Canada, we stand on guard for thee.

God keep our land glorious and free!
O Canada, we stand on guard for thee.

O Canada, we stand on guard for thee

Goed, dat was weer een stukje maatschappelijke ontwikkeling... Voor de gemiddelde Canadees is Canada Day toch vooral een vrije dag die, al dan niet BBQ-end, met familie en vrienden wordt doorgebracht. Vergis je niet hoor, Canadezen zijn wel vreselijk patriotistisch en willen absoluut niet voor een Amerikaan worden aangezien.


Wij wilden eigenlijk naar een van de vele vieringen in de buurt gaan, maar zijn onderweg blijven 'hangen' in Kelso Lake, een soort Delftse Hout maar dan mooier. Het was zo heerlijk daar op het strandje aan het meer, dat we al snel besloten te blijven. We hadden geen zwemkleding meegenomen, maar dat mocht de pret niet drukken! Terwijl we daar op onze Maple Leaf-stoelen zaten (ja, ja!) zagen we rondom ons hele families aankomen met hun halve huisraad bij zich: Partytenten, BBQ's, tafellakens, spullen voor de kids en uiteraard voldoende eten en drinken werden uitgepakt.


Onze pootjes zijn heerlijk tot kniehoogte gebaad, Jesper had reservekleding bij zich (de slimmerd) en kon zich dus uitleven. Hij had er goed trek van gekregen want de door Martijn gekochte hotdog en patat gingen er razendsnel in, en vervolgens rende hij vliegensvlug terug het meer in!

Voor de trotse opa en oma's (en andere geïnteresseerden) nog een filmpje van Jesper.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een "feestdagen" zijn er toch bij jullie in Canada. Ieder weekend is er wel iets om naar toe te gaan. Jullie genieten enorm, dat is te zien en te lezen.
Jesper zie je groeien in praten, spelen en gewoon..... een lekkere deugniet is het aan het worden.

Groetjes van Marian en een knuffel,,,