maandag 19 mei 2008

Victoria Day

In Nederland was het vorige week Pinksteren. In Canada doen ze daar niet aan. Gelukkig hadden wij deze week een lang weekend; vandaag is het Victoria Day, een soort Koninginnedag, maar dan met vuurwerk. Officieel vallen we natuurlijk onder 'The Queen' al laat zij zich hier ongeveer net zo vaak zien als Bea naar de Antillen afreist.

Wij hebben dit weekend gebruikt om onze achtertuin iets leefbaarder te maken:
  • een extra rij tegels aan het terras zodat we niet langer een onbruikbaar strookje gras hoeven te maaien (dat ook nog eens na een bui regen in een modderpoel veranderde)
  • zelfde verhaal voor het stukje bestrating bij de BBQ en airco
  • achterste deel van de tuin opgehoogd (was een soort greppel, tevens rivier na regen)
  • gras gezaaid opgehoogde deel.
Dankzij onze aardige Poolse buurman hebben wij er niet zo heel veel geld in hoeven steken, want hij heeft net zijn tuin opnieuw aangelegd en wij mochten wel wat van zijn oude tegels hebben. Nu alleen nog wat plantjes kopen en dan is het wel goed.

Het weer was vandaag -net als de afgelopen dagen- een beetje wisselvallig, maar toch zijn we naar de dierentuin gereden. Niet naar de Toronto Zoo; die moet wel heel mooi zijn, maar is ongeveer even duur als Blijdorp. Aangezien je met Jesper toch niet alles kan bekijken en het überhaupt afwachten is hoe lang hij het leuk vind, vonden we dat zonde van ons geld. Dus reden we met een schuine blik op de grijze wolkenlucht naar het westen.

Jesper heeft zich in de auto goed gedragen; hij leek zelfs te begrijpen dat we rechtsomkeert zouden maken als de regen zou doorzetten. "Mama, regen! Huis toe, niet diertjes aaien", zei hij toen we onderweg in een bui terecht kwamen. Gelukkig voor hem was het droog toen we na een half uur rijden bij Twin Valley Zoo in Brantford aankwamen. Weliswaar een kleine dierentuin, maar wel met groot wild. Voor 10 dollar p.p. (Jesper hoefde helemaal niet te betalen dankzij het lieve omaatje achter de kassa) hebben we ons een ochtend vermaakt en o.a. apen, jaguars, leeuwen, tijgers, wolven, beren, alpaca's en zebra's gezien. Geen hele kuddes hoor, van alles hadden ze een 'setje'. De dierentuin is echt op families ingesteld, want direkt bij de ingang kon Jesper geitjes aaien, een pony-ritje zat bij de prijs inbegrepen en ook Little Tikes was royaal vertegenwoordigd.


Jesper vond het erg leuk en heeft alle dieren braaf gedag gezegd toen we naar huis gingen.

Geen opmerkingen: