zaterdag 10 mei 2008

Open dag politie

Afgelopen week had ik een open sollicitatie verstuurd naar de HRPS (Halton Regional Police Service) en vandaag kon ik kijken waar mijn brief terecht is gekomen. De politie van de regio Halton (waar wij dus onder vallen) hield vandaag een open dag en dat werd best groot aangepakt.


Er stond aardig wat materieel buiten: dienstauto's, motoren, boot, commandowagen etc. De kinderen mochten overal in- en aankomen. Het was dan ook een oorverdovend lawaai van sirenes! Het leek erop dat Jesper het allemaal een beetje intimiderend vond, want hij wilde wel overal naartoe, maar eenmaal dichtbij werd het gillen. We hebben dus helaas geen stoere foto van hem op een motor of achter het stuur van een politieauto. Zelf het luchtkussen wilde hij niet op. Hadden we daarvoor 10 minuten in de rij gestaan...


Binnen stonden allerlei informatiestands, varieerend van politie-recruiters tot MADD (mothers against drunk drivers) en buiten was ook nog voldoende te krijgen voor de inwendige mens. Uiteraard stond er een mega BBQ en om 11 uur 's ochtends stonden er al aardige rijen. Ik moet er toch niet aan denken!

Op weg naar het parkeerterrein stond nog een agent met zijn dienstauto met daarin een .... politiehond! Dat was voor Jesper toch wel het hoogtepunt van de ochtend en hij was niet bij Juno (zo heette de 2 jaar oude herder) weg te slaan. Alleen met de belofte dat we op weg naar huis de auto zouden wassen, kregen we hem weer mee.


Op weg naar huis even langs Hopedale Mall en ja hoor, de farmers market stond er weer. Nog lang niet alle kramen waren aanwezig, maar de belangrijkste wel: onze Nederlandse bakker, dus even later gingen we met verse krentenbollen, ontbijtkoek en saucijzenbroodjes weer de auto in!

Geen opmerkingen: