zaterdag 31 mei 2008

TFC - LA Galaxy (Beckham???...)

De hele stad kijkt er al anderhalf jaar naar uit om de voetbalkunsten van David Beckham te zien op het BMO Field. Vorig seizoen was hij wel aanwezig maar zat geblesseerd in de dug out dus was alle hoop op 31 Mei 2008 gericht. Aangezien dit de enige wedstrijd is waarvoor via de OSC geen kaarten te krijgen waren, heb ik samen met mijn collega -met veel geluk en ontelbare keren interpaginas refreshen- zowaar kaarten kunnen kopen anderhalve maand geleden. Gelukkig in het beste vak, recht boven de spelerstunnel, ook helaas, omdat een kaartje duurder was als drie kaarten voor over 14 dagen als ik met Michael en Sonja 45 meter naar links en 15 meter lager zit.

Niet dat Carlos en ik van die grote Becks fans zijn (al zijn die groene flesjes hier wel populair), maar we waren gewoon erg nieuwsgierig om te zien hoe iedereen met die hype omgaat. Het was dan ook even schrikken toen iedereen hier doorkreeg dat de MLS als enige land in de wereld de kalender niet afstemt op de FIFA interlands: Woensdag was Engeland-USA waar veel van de spelers moesten spelen, dus op tijd terug...... O ja, extra interland Trinidad - Engeland op zondag maar de spelers die zwaar belast zijn hoeven niet mee. Dan zou je denken dat je geen competitie hoeft af te zeggen van meneer Capello, todat bleek dat alle Chelsea en ManU spelers op vakantie mochten en Beckham toch naar Trinidad moest... TFC miste trouwens ook 5 basisspelers door interlands.....

Anyway, een mooie benauwde dag vandaag en volgens de voorspelling krijgen we de hele dag regen en onweer. Tot onze vreugde is het de hele dag droog en daarom zijn we 's ochtends met Jesper naar een van de havens van Oakville geweest: Bronte Harbour in Bronte Village. Eerst bij Denningers (internationale delicatessen) gekeken voor hagelslag, daarna een rondje gelopen: bootjes -van vissersbootjes tot luxe jachten- gekeken en wat foto's gemaakt.


In het nieuwbouwwijkje op de achtergrond van de laatste foto zijn Martijn en ik trouwens vorig jaar ook wezen kijken voor een huis; duur en geen tuin dus niet gedaan.

Een half uur voor de wedstrijd ga ik met Carlos een pub bij het stadion uit en het begint te druppelen; toch maar even de shades voor de ponchos omgeruild. Gelukkig, na 5 minuutjes houden de druppels op. We hebben inderdaad super plaatsen, al ziet de groene tribune op de foto er ook leuk uit -is gewoon een grote open kroeg in het stadion. Als je hier en daar lege stoeltjes op de tribune ziet betekent dat niet dat de mensen niet zijn komen opdagen; ze zijn gewoon 'even' wat achter de goal aan het drinken, soms de hele wedstrijd lang.

Wedstrijd was niet bijzonder in de eerste helft. Vlak voor rust begon het echter waanzinnig te regenen en dat duurde een dik half uur. Alles en iedereen was doorweekt maar het kwam de sfeer alleen maar ten goede. Uiteindelijk een makkelijke 2-0 overwinning en een erg leuke dag, heb die ene eigenlik helemaal niet gemist al werd hij wel vaak toegezongen door de TFC fans (hebben hier heel ruig imago, zingen inderdaad erg veel, maar ruig? Net zo gevaarlijk als H'veen denk ik). Na afloop klaagde de trainer van LA alleen maar over het veld, maar zo te zien neemt zelfs de Toronto Star hem niet al te serieus:
Afterward, Gullit fell back on that familiar scapegoat, the artificial surface. He would be advised to take a closer look at his leaky defence, which spent most of the game inadvertently playing the offside trap. Inadvertent, because they rarely seemed aware of the ball until it was skidding past them.
verslag

Gaat zowaar erg goed met Toronto nu het basketball en hockey zijn afgelopen. Na dik laatste te worden staat TFC goed in de middenmoot (in het westen hadden ze zelfs eerste gestaan met deze score) en de Jays hebben 8 van de laatste 10 gewonnen en lijken op weg naar de playoffs, al moeten we volgens mij nog wel een paar honderd wedstrijden gespeeld worden. Volgende sport event is gelijk na NL-Frankrijk op vrijdag de 13e, Jays thuis tegen de Chicago Cubs.


Geen opmerkingen: