zaterdag 24 mei 2008

Jack´s Lemonade

Er was eens een klein jongetje met een zware vorm van epilepsie. Regelmatig moest hij naar het SickKids Hospital in Toronto voor behandelingen en kwam daar altijd lotgenootjes tegen. Hij wilde zijn vriendjes helpen en samen met zijn ouders besloot hij lemonade te verkopen vanuit zijn voortuin. Dat was vorig jaar, hij was toen vier jaar, en in plaats van de beoogde 1000 dollar haalden ze totaal 14000 dollar op.

Vandaag zijn wij naar Jack's huis geweest voor deel 2 van de Jaarlijkse Jack's Lemonade Stand. Typisch Amerikaans: een fundraiser in je voortuin. Het evenement was aardig gegroeid en de halve straat was afgezet. Familie en vriendjes liepen allemaal rond in gele t-shirts met opdruk "Jack's Crew" en daarop een sticker met hun naam en relatie tot Jack.

Er waren allerlei activiteiten georganiseerd om maar zoveel mogelijk geld binnen te halen. Kinderspelletjes als ringwerpen, eendjes vissen (Jesper's favoriet), Kop van Jut en Pony ritjes, maar er stonden ook twee brandweerwagens om op en in te klimmen. Jesper's kapper knipte vandaag zelfs op lokatie voor het goede doel, maar helaas kregen wij hem niet in de Thomas-trein kappersstoel.


De gemeeschap was erg betrokken: van de bakker om de hoek (ontbijtje) tot de Tim Hortons (koffie), M&M Meatshop (BBQ uiteraard), Home Depot (vogelhuisjes timmeren), etc. Zelfs de burgemeester is even langs geweest. En dat allemaal voor de SickKids Foundation!




Jesper met Sparky, the Firedog












Samen met Ann-Kathrin als eersten de dansvloer op en swingen op de muziek van de steeldrumband (dat doen ze over 10 jaar echt niet meer!)



Vanavond gaan we naar een BBQ bij Stephanie, de begeleidster van Martijn's running clinic, om te vieren dat ze allemaal hun doel hebben bereikt. Daarover later meer.

Geen opmerkingen: