zaterdag 15 maart 2008

Maple Syrup Festival

Na wat gezoek op internet hadden we een park in de buurt gevonden dat ons erg leuk leek: Mountsberg Conservation Area heeft een kinderboerderij, een Play Barn (= speel-hooizolder), roofvogelshow, ritjes met paard en wagen en deze maand uiteraard ook een Maple Syrup Festival. Blijkbaar hadden we een goed uitje gekozen voor deze zonnige zaterdag, want het was erg druk!

Na een mooie rit van een half uurtje door de Niagara Escarpment stonden we 2 km voor de ingang vast; het leek de IKEA op 2e Paasdag wel! Eenmaal op het park was het goed te doen met de drukte, want de activiteiten liggen een beetje verspreid. We waren nog maar net binnen of we zagen wat bekenden: Rebecca, Dom(enico), Landon en Sienna waren er ook met een bevriend stel.

Eerst hebben we de pasgeboren lammetjes bekeken (5 dagen oud), alleen kijken, niet aanraken, je mag hier de hokken niet in en al helemaal geen melk geven! Het eerste deel van de roofvogelshow hebben we ook gezien, maar dat was toch wat saai voor Jesper. Even geravot in de Play Barn en toen een klein stukje verder gelopen naar het Maple Syrup bos.

Van een afstandje zagen we een heleboel mensen bij een blokhut en we vroegen ons af welke attractie daar was. Het bleek de rij voor de pannekoeken te zijn, nou dat mogen dan wel heel lekkere pannekoeken zijn! Martijn is desondanks braaf in de rij gaan staan en wij hebben ons een half uur in het bos vermaakt.


Jesper was helemaal gefascineerd door de emmertjes waar het esdoornsap in loopt en wilde het liefst bij elke boom kijken hoeveel sap er in zat. Ook kwamen we nog een klasgenootje van hem tegen (tevens straatgenoot): Taylor. We hebben geen kaartjes gekocht om een ritje met 'paard en wagen' te maken, want ook daarvoor was de wachttijd ruim een half uur. Dat krijg je als je in het weekend van March Break op pad gaat...


Om de tijd te doden hebben we ook maar even het assortiment van het winkeltje bekeken. Naast Maple Syrup verkochten ze er ook Maple snoepjes, chocoladerepen met Maple Syrup-smaak en zelfs Maple wafles. Maar wacht eens even, die lijken verdacht veel op onze stroopwafels!

Weetje: esdoornsap bestaat voor 97% uit water en 3% suiker. Het zit vol vitaminen en mineralen. Esdoornsap wordt ingekookt tot de beroemde Maple Syrup; voor 1 liter siroop is 40 liter sap nodig. Dat zijn een heleboel emmertjes!

Ondertussen was Martijn eindelijk bij het loket beland en hadden wij een picknicktafel geconfisqueerd. Ik zag Rebecca + aanhang uit het bos komen en ben maar snel gaan vragen of ze soms ook pannekoeken wilden, zodat Martijn extra kon bestellen. Ja, en dus zaten we even later met z'n allen te smullen. Dat was nog onverwacht gezellig! De pannekoeken waren erg lekker, maar iets groter dan verwacht. Stel je voor: American pancakes in het formaat van de Hollandse... dat was nog flink door eten! En er worden hier overal worstjes bij geserveerd. Het lijkt wel fusion cooking, haha!





Familieportret




Na het eten hebben we op verzoek van Jesper nog een rondje langs de emmertjes gemaakt. Hij bofte, ze werden net geleegd en dus reed de John Deere rond.





Op de terugweg heeft Jesper heerlijk in de plassen gestampt (smeltwater) en daarbij veel onschuldige voorbijgangers aan lachen gebracht. Drijfnat kwam hij bij de auto aan, zelfs zijn sokken waren doorweekt, maar we hebben weer een geslaagde dag gehad!














Even proeven!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi luitjes, Dat was een leuk dagje uit naar Mountsberg. Leuk te lezen over Maple Syrup (was het lekker)wie weet kunnen wij het volgende week wel proeven. We hebben erg veel zin in ons reisje naar jullie toe tot gauw. Mooi familie portret......Doei

Anoniem zei

Hallo Diependaaltjes,

Wat een heleboel informatie schrijven jullie in de stukjes op de weblog. Erg leuk om te lezen. Jullie vermaken je wel in Canada.
Ik vind het leuk dat Jesper het zo naar zijn zin heeft. Dat scheelt in ieder geval.
Veel plezier volgende week met de oudjes.....

Groetjes
Marian

Unknown zei

Hallo luitjes,
Ik heb net Eef gebeld en haar en Cees a.s. vrijdagavond een goede reis en een fijn verblijf bij jullie toegewenst. Bezorg Cees maar een mooie verjaardag: het is weer eens heel iets anders om je verjaardag bij je naaste familie in den vreemde te vieren!
Groetjes, uiteraard ook van Solange,
John.