woensdag 26 maart 2008

Bezoek opa en oma - deel 1

Nadat we Jesper op Goede Vrijdag vertelden dat opa en oma in het vliegtuig zaten en naar hem toekwamen, zat hij elke vrije minuut voor het raam te kijken. Bij elke deur die in huis open/dicht ging sprong hij op omdat hij dacht dat opa en oma er waren. Dat was achteraf dus niet zo slim van ons, want hij zou ze pas de volgende ochtend zien. Rond 22.30 uur kwamen ze dan eindelijk aan bij ons nederige stulpje, dat ze zelfs in het donker uitgebreid hebben bekeken.

Door de jetlag waren Cees en Eef op tijd wakker. Gelukkig maar, want zaterdagochtend werden ze om 7.00 uur uit bed geschreeuwd door Jesper die de eerste uren niet van hun zijde is geweken. Om rustig in het Canadese ritme te komen hebben we ze na het ontbijt meegenomen naar het Maple Syrup Festival in Mountsberg; heerlijk een frisse neus halen in de stralende zon en vervolgens pannekoeken eten (ja, ja).

's Middags hebben ze met Martijn een korte tour door Oakville downtown en kennis gemaakt met de hotdogs van de echte slager. En dat is dus geen lullig knakworstje op een puntje, maar een verse mega-worst op dito broodje; daar heb je een hele maaltijd aan! Om toch een beetje in de paasstemming te komen hebben we met Jesper een paar eieren 'beschilderd'. Het handige houdertje dat ik daarvoor bij de Dollarama had gekocht had hij binnen een kwartier professioneel gesloopt...


Zondagochtend stond de wekelijkse gymles van Jesper op het programma dus zijn we daar eerst met z'n allen naar toe gegaan. 's Middags moest Martijn zijn duurloop doen (17 km) en is Cees op de fiets meegegaan om hem te coachen en tegelijkertijd de buurt een beetje te verkennen. De moeders hebben ondertussen samen met Jesper de speeltuin aan Waubanoka Way onveilig gemaakt.



Het was het hele weekend schitterend zonnig weer, maar wel frisjes; een goed voorbeeld van de Canadese winter zoals wij die tot nu toe hebben ervaren. Het was in ieder geval een heel stuk beter weer dan in Nederland!

Aangezien we Jesper's schema niet al te veel overhoop wilden gooien is hij maandag gewoon naar de crèche gegaan (2e Paasdag kennen ze hier niet). Dat gaf ons gelegenheid op ons gemak naar downtown Toronto te gaan. Daar hebben we eerst de CN Tower'beklommen' en van het uitzicht genoten -prima zicht, want het was alweer zonnig en helder! Alleen het uitzicht rechtstreeks naar beneden -door de glazen vloer- kon Eef niet zo bekoren. We kregen haar er echt met geen mogelijkheid op; waarschijnlijk hielp het ook niet echt dat ik op het glas stond te springen!



Na al deze opwinding hebben we een beknopt rondje door het centrum gelopen: John Street, King Street -met Canada's Walk of Fame-, Jarvis en terug via Front Street. Tussendoor hebben we een hapje gegeten bij Dunn's om ze de echte Montréal Smoked Meat te laten proeven. Nou, dat was een goed belegd broodje kan ik je vertellen! Vanaf de parkeerplaats een laatste, goede blik op de CN Tower geworpen en toen , voor de spits uit, weer terug naar huis en (klein)kind.


Gelukkig wordt de Walk of Fame helemaal opnieuw aangelegd; kunnen ze ook een betere coating op de sterren aanbrengen, want nu zie je er weinig van...

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo luitjes,
Er ligt daar heel wat meer sneeuw dan gisteren in Nederland het geval was, maar desondanks stond er 's morgens aan deze kant van de oceaan op een bepaald moment maar liefst 888 km. file ...!
Langs deze 'reactie-weg' feliciteer ik Cees, alsmede Eef, Martijn, Amanda en Jesper, nu al met zijn 59e verjaardag van morgen en wens jullie allen een leuke dag toe.
Groetjes, uiteraard ook van Solange,
John.

Anoniem zei

Om het verjaardagsgevoel er in te houden zullen wij morgen wel de drankvoorraad bij pa&ma thuis opmaken.... Proosten we op Pa....

Groetjes,
Jeroen en Laura

Anoniem zei

Hoi,
Dat zijn weer leuke foto's om te bekijken. Smaakte de pannekoeken goed met de stroop.....
Cees alvast een hele fijne verjaardag gewenst in het verre Oakville morgen. We komen wel langs als jullie weer terug zijn!
Volgende week schijnt het weer lekker te worden bij ons. Tussen de 10-20 graden. Van mij mag het komen, ik ben er klaar voor.

Groetjes voor allemaal
Marian en Hans