woensdag 23 juni 2010

Schokkend nieuws

We hadden hier vanmiddag gewoon een aardbeving van 5,0 op de schaal van Richter! Het epicentrum lag bij Ottawa, maar hij is gevoeld tot in Windsor. Ik heb niets gevoeld, ik zat in de auto - toch jammer, kan ik het niet op mijn lijst met levenservaringen bijschrijven. Martijn, die thuis aan het werk was, zat wel te trillen. Al dacht hij eerst dat Sebastian iets uithaalde in de kelder.

En ondertussen worden er weer tornado-waarschuwingen gegeven voor het gebied ten noordoosten van Toronto. Ach, dat houdt het leven spannend...

zondag 20 juni 2010

Raceweekend

Twee races voor Jesper dit weekend: De eerste op zaterdagochtend, gelukkig ruim voor zijn voetbalwedstrijd, de tweede op zondagochtend. Dus twee keer vroeg op, al laat mama verstek gaan, want die loopt op het moment het liefst zo weinig mogelijk!

1. De 2km Run Way Walk - zoals de naam al zegt een wandeling op een van de start/landingsbanen van Toronto Pearson Airport, en dat laatste is natuurlijk de aantrekkingskracht van deze loop. Want hoe vaak krijg je nu de kans om ongestraft 'tussen' opstijgende en landende vliegtuigen te lopen?

En het was maar goed dat het een wandeling was, want Jesper had meer oog voor alle vliegtuigen dan voor het neerzetten van een goede tijd.

maandag 14 juni 2010

Basement Reno part III

Geheel onverwacht stond vrijdagochtend om 8 uur de inspecteur van de ESA voor de deur; gelukkig waren we nog thuis (en ook allemaal aangekleed enzo) dus kon de inspectie beginnen. Binnen vijf minuten had hij alles gezien, plakte een stickertje op een van de toekomstige schakelaars en daarmee was de elektra goedgekeurd!

En dus kon Sebastian vandaag beginnen met het dichtmaken van de muren: Isolatie, vapour barrier*, gipsplaten en als laatste alles afwerken. Hij verwacht/hoopt dat aan het eind van de week de kelder klaar is voor tapijt.



*Vapour barrier
(damp barriere) is een plastic film tussen het isolatiemateriaal en de gipsplaten, die ervoor zorgt dat de (vochtige) warmte binnen blijft en er dus geen schimmelvorming kan ontstaan... of zoiets.

vrijdag 11 juni 2010

Zomaar een avond in Oakville

Eigenlijk hadden we zalm willen planken op de BBQ, maar een hele familie muisjes gaat er vast ook wel in!

Het is uiteindelijk toch die zalm geworden, maar niet nadat we de BBQ van een muizennest hebben ontdaan en grondig schoon gemaakt. Dit kleine muisje had een beetje moeite met de ontsnappingsroute; hij bleef met een pootje tussen het luchtrooster hangen. Mama-muis had allang het hazenpad gekozen, dus die kon niet helpen.

donderdag 10 juni 2010

Family Fun Fest

De zon heeft de hele dag getwijfeld, maar tijdens het Family Fun Fest van school brak hij gelukkig wel door! Er waren springkussens- en tunnels, schminken, ballonclowns, een loterij en een band. Het was redelijk druk, maar toch hadden we al snel Jesper's vriendjes gevonden en dus konden Jespie, Dylie en Aidie (je moet er maar opkomen) samen gek doen terwijl alle dwazen (lees: de mama's en de papa's) al netwerkend in de rij stonden voor de diverse attracties.

dinsdag 8 juni 2010

Basement Reno Part II

En zo wordt hier dus de elektra aangelegd: Gaten boren door het frame, snoeren trekken en contactdozen er op vast schroeven. Easy peasy! Nu is het wachten op de rough-in inspection. Pas als de inspecteur alles goedkeurt, kan de boel worden dicht gemaakt. Nu afwachten wanneer de inspecteur van de ESA langskomt - als hij al komt, want ik heb begrepen dat ze het werk vaak genoeg ongezien, telefonisch goedkeuren. Da's makkelijk geld verdienen...

vrijdag 4 juni 2010

Basement Reno

Afgelopen maandag is, een week later dan gepland, onze Poolse Handyman begonnen - soms vergezeld van Italiaanse sidekick. Na een zeer langzame start is het frame vandaag af en kon de (eveneens Poolse) elektricien langskomen voor een offerte. Als het goed is gaat hij maandag alle elektra aanleggen.