maandag 6 december 2010

Mannen met baarden

De afgelopen twee weken was Jesper echt verschrikkelijk. Stout bedoel ik dan: Hij luisterde totaal niet en zelfs Sinterklaas kon daar niets aan veranderen. Voor straf mocht hij dan bijvoorbeeld geen Sinterklaas Journaal kijken, of Canada Piet kwam niet langs... Maar vervolgens zat er een dag later toch weer iets in zijn schoen omdat Martijn het zo zielig vond!

Elke woensdag en zaterdag was Canada Piet in de buurt en Jesper kreeg o.a. een Tech Deck poppetje. Een Tech Deck is een mini-skateboard dat je met je vingers moet besturen. Daarvoor had hij van papier een halfpipe gefabriceerd. Nou wil het toeval dat ik een dag later in de folder van de Walmart een echte Tech Deck ramp met 8 skateboardjes zag staan. Ondanks dat de kelder al vol staat met Sint en Kerst cadeaus, is Martijn die ramp gaan halen. "Leuk schoencadeautje," dacht hij . "Sinterklaas is een beetje gek," dacht ik -dat ding is 50x15x30 cm. Jesper was er ontzettend blij mee, maar snapte het niet helemaal want "hij had toch alleen om een Tech Deck gevraagd." (Dat was de dag ervoor, zijn echte wensenlijstje is vééél langer)

En zo zaten wij dus vorige week zondag gedrieën met zo'n Tech Deck voor de computer om het 'vinger skateboarden' te leren. Zie je het voor je? De Shove It, Ollie Nollie, Slides, Grinds en Slips: Alles is te leren, maar wij zijn al blij als we één truc onder de knie krijgen.

En zo bouwde de spanning op.










Zaterdag 4 december om 10.30 am was het (Nederlandstalig) Dutch Treat Sinterklaasfeest. Helaas geen intocht per boot dit jaar, maar gewoon in een zaal in het Oakville Conference Centre. Het was een redelijk kleine groep, zo'n 100 kinderen + ouders, waaronder redelijk wat bekenden van ons. Erg gezellig dus! De kinderen hoefden gelukkig niet al te lang op de Sint te wachten en even later werden Jesper en Frederike zelfs bij de Goedheiligman geroepen*. Draaiend en friemelend stonden ze daar heel verlegen te zijn, maar er kon toch nog af en toe een antwoord af. Nadat Sinterklaas vertrok konden ze hun cadeautje ophalen bij een Piet en gelukkig had Sint een goede keus gemaakt.

Omdat zondag het KN kerstfeest was en we de verschillende feesten niet door elkaar heen wilden laten lopen, besloten we pakjesavond al op zaterdag te doen. Om 5 uur stond de familie Wanningen, gewapend met pizza's, voor de deur. Een uur later, Jesper en Frederike waren ondertussen niet meer te houden en wilden uit elk raam kijken of Sinterklaas al kwam, bonkte Piet Ricky (Piet Lee zat vast in het verkeer) op de deur en liet wel twee zakken vol cadeaus achter. Sinterklaas had het weer goed gedaan, maar de Magic Set was toch wel favoriet!

One down, one to go...

Zondag was dus zoals gezegd het jaarlijkse KN kinderkerstfeest waarvoor dit jaar al het personeel was uitgenodigd (normaal gesproken alleen voor Warehouse maar door de verhuizing naar een gezamelijk pand nu voor iedereen). Een KN feest, dus vriendjes Aidan en Wes en Ann-Kathrin waren er ook. Nog voor Santa er was, hadden ze al koekjes en popcorn op, een magic show bijgewoond en hadden we een airbrush tattoo gehaald. Ja, ik ook! Een candy cane op mijn wang! Santa kwam, zei gedag en ging direct naar zijn stoel waar iedereen een foto met hem kon laten maken. Het was een heel mooie Santa met een echte baard!

Zolang het rustig was hebben we eerst maar eten gehaald bij het buffet: Hotdogs, frietjes en ijs - het is tenslotte een kinderfeest! Voor de cadeaus en foto met Santa stond een aardige rij, dus hebben we ons in de zaal vermaakt tot het feest en de rijen op hun eind liepen. Het kerstcadeau was een schot in de roos: Zonder dat wij er vanaf wisten kreeg Jesper (en alle andere jongetjes in dezelfde leeftijdsgroep) een Hot Wheels set van Monster Jam. Daarmee kan hij naspelen wat hij twee weken geleden in het Copps Coliseum heeft gezien!

Vlak voor we naar huis gingen nog even met de kerstman op de foto. Hup, Julia op schoot en Jesper ernaast. Helaas was Jesper erg verlegen toen Santa vroeg wat hij wilde hebben. Foto's gemaakt, Martijn in de rij voor de afdrukken en Jesper rende naar Julia's wagen toe. Waarvoor? Om zijn kerstcadeau te pakken en aan Santa te vertellen welke monster trucks hij nog wil hebben voor kerst! Nu ontkomen wij er natuurlijk niet aan ook nog wat autootjes voor hem te kopen...

De rij voor de afdrukken/bestellen digitale kopie was erg lang, dus ik ben met Jesper de nu bijna lege zaal ingegaan en heb zijn cadeau uitgepakt. Even later vlogen de auto's me om de oren! We werden nog gezelschap gehouden door een familie met een stel tieners die blijkbaar gek zijn op kleine kinderen. Zowel Julia als Jesper werden bezig gehouden en één van hen liet Jesper zelfs wat goocheltrucjes zien. Ook al zo toevallig, dat verzin je toch niet! Jesper heeft dus een geweldig weekend achter de rug!

Alle baarden en meer staan op flickr in de Winter 2010 set!

* Van te voren kon je ze daar voor opgeven, dus we hadden een email gestuurd met daarin wat leuke feitjes over het tweespan.

2 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Grappig om te lezen hoe jullie nog in die sinterklaassfeer zitten! Leuk die tijd dat ze nog geloven, hoewel ik bij Mees op een gegeven moment niet kon wachten totdat hij "het" wist... Het geheim van Sinterklaas.
Maar jullie kids hebben een geweldige tijd gehad! Nu kan Jesper weer effe chillen!

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Nou nou Jesper jij bent nu wel heel erg verwent. Eerst komt Sinterklaas en nog geen dag later staat de Kerstman al weer klaar. ja papa en mama dit moeten jullie nog een aantal jaren volhouden.
Toch leuk hoor dat de kinderen er van kunnen genieten.
Dikke kus en liefs,

Jan en Marcella