zondag 12 december 2010

Van moeras naar kasteel?

De afgelopen dagen barstte onze agenda uit zijn voegen. Het begon vrijdagochtend om 9.30 met het kerstconcert op Pope John Paul. Net als vorig jaar zongen alle JK en SK studenten een aantal kerstliedjes voor een uitverkochte zaal. Beetje jammer alleen dat de voorstelling precies hetzelfde was... Na afloop konden alle ouders mee naar de klas voor een snack en om de door hun kroost geknutselde kerstkaart in ontvangst te nemen.

's Middags om 16.30 konden we weer opdraven. Dit keer voor het Winter Concert op Little Kids Daycare. Alle kindjes hadden een adventkrans op hun hoofd en zongen moderne kerstliedjes. De organisatie was wat chaotisch, maar hier kwam Santa langs! Heel snel hoor, hij gooide de cadeautjes nog net niet naar de kinderen toe. Jesper kreeg een opvouwbare kartonnen racebaan/pitstraat - niet echt duurzaam helaas, geef dan niets of vraag een ouderbijdrage en schaf betere cadeaus aan. Klinkt dit erg ondankbaar? Ik vind het gewoon zonde; het mag een wonder heten als deze set 2010 overleeft.


Voor zaterdag hadden we iets leuks gevonden: Shrek Stompin' the Swamp, een korte interactieve musical (25 minuten), in Casa Loma. Aangezien dit kasteel midden in Toronto volgens de toeristische gidsen een van de 'must sees' is, konden we dat direct van ons lijstje schrappen. De musical was leuk, een beetje simpel, maar ja wat verwacht je voor $1 dollar? ($1 dollar bovenop de normale toegangsprijs voor het kasteel). Na afloop hebben we gelunchd in de kelder en daarna zijn we bij toerbeurt met Jesper het hele kasteel doorgerend: Alle slaapkamers bekeken, geheime gangen door gelopen en helemaal naar de toren geklommen, alleen de tunnel naar de stallen -en dus de stallen zelf- hebben we overgeslagen. De biljard-kamer is tijdelijk door Santa gehuurd die er zijn workshop heeft ingericht. Was ook erg leuk, alleen de goede man zelf was even aan het lunchen!


Rond 1.30 pm stapten we de auto in, op weg naar het Distillery District voor de Christmas Market. Het duurde even eer we een parkeerplaats vonden en onze angst bleek gegrond, het bleek ontzettend druk op de kerstmarkt. Het was er wel erg gezellig en ook voor Jesper was er wat leuks te zien en doen: Een bezoekje aan twee van Santa's rendieren (Dasher & Dancer, Prancer & Vixen, Comet & Cupid of Donner & Blitzen), een Fairy Tale Maze, bezoek aan Santa (niet gedaan want lange rij en als de man nu nog niet weet wat Jesper wil hebben?), Reuzerad (ook al zo populair), etc. Gelukkig was hij ook blij met warme chocomelk en een hotdog.

In het allereerste houten hutje zat de firma Niemeijer, bekend bij elke Nederlander in de GTA als DE importeur van Nederlandse producten. Heel handig voor ons dat zij er waren; nu konden wij toch nog een voorraadje kaas kopen dit weekend, want een ritje naar de Dutch Shop in Burlington pastte echt niet meer in het schema.

Op ons gemak hebben we thuis gegeten en om 19.00 uur hebben we weer het hele spul in de auto geladen. Mark o'Connor had zijn medewerkers bij hem thuis uitgenodigd voor een borrel en aangezien Martijn wel met hen samenwerkt (en wij om de hoek wonen), waren wij ook welkom. Om 21.30 kregen we Jesper met moeite de auto in. Gelukkig kan Julia nog niet tegensputteren, want ook zij had het nog steeds naar haar zin. Zondagochtend hebben we allemaal voor het eerst sinds tijden kunnen uitslapen. Zalig!

En dat was nog maar de zaterdag. Zondagochtend had Jesper zijn laatste voetbaltraining bij de YMCA, waaraan dit keer ook Martijn moest meedoen. De kinderen deden een partijtje tegen de ouders. Uiteraard wonnen de kids! 's Middags zaten we in het Hershey Centre: St. Mike's speelde tegen Barrie en heeft gewonnen met 6-3. Met gepaste trots kan ik vertellen dat ik alle doelpunten heb gemist... Ik weet het, het is een gave. En dat terwijl ik voor mijn doen toch veel heb zitten kijken!

Tot slot kan ik nog melden dat Julia net als Jesper naar het grote bad is!!! De laatste paar keren resulteerde haar gebadder in het babybadje in een waterballet, zo erg lag ze te trappelen. Nu dus, nog wel in de Daphne uiteraard, gezellig samen met grote broer Jesper in het echte bad.

4 opmerkingen:

Elke zei

Wat een leuke foto, van je twee schatten in bad! Julia gaat met rasse schreden vooruit!
En jullie zijn dus duidelijk niet de enige die zichzelf aan 't voorbijhollen zijn...
(dit weekend is De Verhuis)

duijsensfamily zei

Na alle drukte kan ik alleen maar een rustig en relaxt weekend wensen!
Gr Claudia

Anoniem zei

Hallo lieve allemaal,

Nou dat is zeker hollen en vliegen, maar jullie genieten er in iedergeval van. Wij wensen jullie hele gezellige en mooie dagen en natuurlijk het aller beste voor het nieuwe jaar.
Een hele dikke extra knuffel voor jullie allemaal.

Heel veel liefs,

Jan en Marcella

Anoniem zei

Wat een schattige foto van Jesper en de kleine Julia in bad.
Geniet van de feestdagen.

groetjes,

Marianne