maandag 1 november 2010

All Hallow's Even ... BOO!

Ons vlindertje
Ofwel: Het is weer tijd voor Halloween! Voor Julia had ik weken geleden al een schattig vlinderkostuumpje gevonden bij The Children's Place. Makkelijk te dragen met een romper en maillootje eronder en lekker warm! Voor Jesper ben ik goedkoop uit dit jaar, want hij wil zijn Spiderman pak aan - gekregen van de buurvrouw tijdens onze gezamenlijke Garage Sale.

Nadat ik een pruik vond bij de Walmart besloot ik dat Martijn als Gene Simmons' alter ego The Demon zou gaan. Beetje schmink gekocht en toen nog op zoek naar een kostuum. Nu blijkt dat je op internet Kiss kostuums kunt kopen voor ca. $550! Heel mooi, maar een beetje te gek voor iets dat je maar 1 keer draagt (zei zij die honderden dollars uitgaf voor een avondje gala...). En we hadden nog maar een paar dagen om iets te vinden. Gelukkig vond Martijn bij Party Packagers nog een 80's Rock Costume, kompleet met nep-plateauzolen!

Vrijdagochtend moest ik op tijd uit bed om Martijn te schminken, want bij Kuehne doen de collega's onderling best veel aan Halloween. Het zal wel een leuk gezicht zijn geweest onderweg in de auto! Martijn/Gene was een groot succes en hij won zelfs de tweede plaats!


Zaterdag zijn we met de Harry, Tamara en Frederike naar het ROM geweest waar speciaal voor de kids allerlei Halloween activiteiten waren. Ze mochten ook verkleed komen en dus zag je transformers, draakjes, prinsessen etc. tussen de dino-skeletten lopen.

Zondagavond begon het hele feest opnieuw: Gene schminken, Spiderman schminken en Tamara nam Harry (vampier) en Frederike (Belle) onderhanden. Het rondje trick-or-treaten bracht dit jaar zo mogelijk nog meer snoep op dan vorig jaar. Gelukkig zat er ook veel pinda-spul tussen, wat in ieder geval Jesper's berg snoep halveerde. Dat kan mooi naar de Halloween Candy Donation!

Ze zijn ook nog even naar het Halloween House op Banburry Crescent gereden alwaar de familie Shortt na 22 jaar stopt met hun Halloween displays. Elk jaar kochten/maakten de Shortts er een onderdeel bij, zodat ze ondertussen zelfs de voortuin van de buren en de boulevard* vol hebben staan met enge figuren. Nu de kinderen het huis uit zijn is het blijkbaar tijd om te stoppen met deze uit de hand gelopen hobby en vandaag (maandag) werd dan ook alles verkocht!

Meer enge foto's kun je vinden op flickr in de Herfst-set.

* De boulevard is het smalle strookje gras tussen de stoep en de weg en hoort dus, net als de stoep, niet bij onze grond. Al wordt wel van ons verwacht dat we het onderhouden.

Geen opmerkingen: