zondag 14 november 2010

Een Hollandse vaardigheid

Eindelijk, eindelijk kan Jesper zonder zijwieltjes fietsen. Hallelujah! Nog net op tijd voor we weer bedolven worden onder een dik pak sneeuw. Ooit hadden we de wieltjes omhoog gezet, zodat hij de fiets al meer zelf in balans moest houden, en een maand of 4 geleden zijn ze er helemaal afgehaald. Dat had tot gevolg dat Jesper weigerde te fietsen, want het was eng. Sinds kort kreeg ik hem af en toe zover dat hij het wilde proberen, dus (vers van chiropractor) liep ik dan met hem mee om hem vast te houden. En als hij in een goede bui was en nog niet al te moe, raakte hij niet direct in paniek zodra hij merkte dat ik hem losliet. Hij heeft nog steeds wel hulp nodig bij de afzet en remt graag in het gras, maar hij kan het tenminste. Nu moet hij alleen nog leren dat hij niet steeds aan het eind van de straat stopt, zodat ik er achteraan moet om hem weer dat eerste zetje te geven...

Nu had ik graag een foto of filmpje bij dit stukje geplaatst, maar tussen het vasthouden en achter Jesper aanrennen door is dat nog niet gelukt. Die houden jullie dus tegoed!

Nederlanders vergelijken graag..... "Het gras is altijd groener bij de buren." In ons geval geldt dat niet meer, want volgens onderzoeksbureau Futurebrand is Canada nu het meest gewaardeerde land ter wereld. Nu kunnen wij alleen maar onderschrijven dat het hier echt heerlijk wonen is, zeker als je kinderen hebt.

Canada meest gewaardeerde land ter wereld

Canada is het meest gewaardeerde landenmerk van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau FutureBrand. Vijf jaar geleden stond Canada nog op de twaalfde plaats, maar toen werd een grote toeristische campagne opgezet om het land te promoten. Canada is er dit jaar in geslaagd om de Verenigde Staten van de eerste plaats te verdrijven. Dat is volgens de onderzoekers onder meer te wijten aan de organisatie van de Olympische Winterspelen dit jaar in Vancouver, waardoor Canada zijn wereldwijde faam als toeristische bestemming nog gevoelig zou hebben kunnen uitbreiden.

De toeristische campagnes rond het Olympische evenement hebben er volgens FutureBrand voor gezorgd dat het aantal boekingen van internationale toeristen vorig jaar verdrievoudigden. De voorbije twee jaar stond Canada nog op de tweede plaats. De Verenigde Staten zijn dit jaar naar een vierde plaats teruggezakt. Dat is volgens FutureBrand onder meer te wijten aan de ontgoocheling in de Amerikaanse president Barack Obama, de economische recessie en de ontevredenheid met het Amerikaanse buitenlandse beleid. De Verenigde Staten moeten ook Australië en Nieuw-Zeeland laten voorgaan.

In de top tien staan verder Zwitserland, Japan, Frankrijk, Finland, Groot-Brittannië en Zweden. De minst populaire landen zijn Zimbabwe, Iran, Pakistan, Congo en Nigeria. Dat is volgens FutureBrand te wijten aan de politieke instabiliteit, veiligheidsproblemen, corruptie, economische moeilijkheden, natuurrampen en een strenge staatscontrole. De grootste vooruitgang werd geboekt door Chili, Argentinië, Israël en IJsland. De grootste terugval komt daarentegen op naam van Griekenland, India, Spanje, China, de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland. (Bron:Express.be)
We hebben in de rechter menubalk weer een blog van mede-Oakvillians toegevoegd, nl. Vlamingen in Oakville. Jullie zijn ze al eerder in ons blog tegen gekomen: Elke, Erwin en hun zoon Dario (en hondje Dusza niet te vergeten) zijn eind Augustus geëmigreerd uit België. De eerste tijd woonden ze in een huurhuis in de Ford-wijk en sinds vorige week hebben ze een huis bij ons om de hoek. Welkom Elke, Erwin en Dario! Mochten jullie bezwaar hebben tegen deze vermelding, dan hoor ik het graag.

2 opmerkingen:

Elke zei

Proficiat voor Jesper! Nu is hij weer een beetje 'groter' geworden!
En dank je voor de eervolle vermelding op je blog! We zijn nog volop bezig in het huis, en eigenlijk trekken we er het weekend voor kerst pas echt in (blijven slapen). Op 15 december worden al ons spullen die nog in storage staan geleverd!

En we hebben onze eerste echte sneeuw!!! Niet dat het naar Canadese normen veel is, het zijn meer Belgische/Nederlandse proporties (behalve dan van wat wij de afgelopen 2 winters gewend zijn). Maar gisterenavond zag alles wit toen we naar huis reden, en zo zijn we ook weer opgestaan deze ochtend. Joepie!

duijsensfamily zei

Leuk voor Jesper! Alweer een stapje in de grote wereld! Nog effe en dan fietst hij zo door Toronto heen! Er is toch elk jaar in mei een fietstour van de ambassade? Daar kan hij dan mee gaan doen!
Ik zag ons ook al in het lijstje staan! Leuk! Ik zal jouw blog ook bij ons toevoegen!
Fijne zondag nog!
Gr. Claudia